top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

VENERA V VODNARJU: čas za prijateljstvo in druženje

Planet ljubezni, vrednot, lepote in denarja Venera se je preselila v znamenje Vodnarja, ki ga zaznamujeta upor in element zraka. Pod njegovim vplivom se pomikamo k lahkotnejšim vibracijam. Vodnar vlada prijateljstvu in skupinam vseh vrst, zato daje Veneri veliko prostora in svobode. Verjetno v tem času ne bomo povsem ustrezali klasičnim družbenim standardom. Venera je v vodnarju manj čustvena, zato bo v tem obdobju nekoliko manj povezovanja na čustvenem področju. Namesto tega si bomo želeli več družbe, predvsem isto mislečih, ki nam bodo nudili tudi intelektualno spodbudo. Ker ima Vodnar rad tudi nenavadne stvari, nas bodo morda zanimali ljudje in izkušnje, ki nas še nikoli prej niso.




Venera v vodnarju pri otroku

Otrok z Venero v vodnarju ljubezen izraža skorajda brezčutno. Sicer je prijazen z vsemi, vendar ima težave pri oblikovanju tesne navezanosti, ker se boji, da bodo čustvene vezi vodile k omejitvi njegove svobode. Starši se boste morda čutili zavrnjene od njega, vendar boste svojo bolečino lahko ublažili z razumevanjem njegove notranje dinamike.


Otrok z Venero v vodnarju je znan po brezosebnosti, kar je v nasprotju z naravo tega planeta. Venera pooseblja in povezuje, medtem ko vodnar ustvarja distanco in racionalizira. Venera se napaja iz intimnosti, vodnar je ne mara in se je celo boji.

Otroka z Venero v vodnarju je motiviran za sklepanje številnih prijateljstev, vabita ga vznemirljivost različnosti in želja po zmanjšanju tveganja intimnosti. Prijateljstva navezuje z drugačnimi, čudaškimi osebami v soseski in šoli ter je močan zagovornik svojih osebnih svoboščin in osebnih svoboščin drugih.


V najstniških letih, ki jih zaznamuje romantična zaljubljenost, si išče svobodne, neobvezujoče odnose z mnogo različnimi ljudmi: drugih ras, narodnosti, religij ali političnih prepričanj, ki se bistveno razlikujejo od oseb, ki jih srečuje v svojem normalnem okolju. Malo možnosti je, da bi v šolskih letih vzpostavil trajno razmerje, saj se ob prvem znaku običajnosti poslovi od partnerice. Šele kasneje v življenju se končno nauči vrednosti intimnosti in toleriranja neprijetne plati čustvenega odnosa.


Vas zanima kako vaša Venera ali Venera vaših najbližjih vpliva na vaše odnose? Preverite ponudbo ali mi pišite.

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page