top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

kaj SPOROČA ascendent O OTROKOVI OSEBNOSTI?

Ascendent je najbolj osebna točka na karti in je ključ do naše osebnosti. Z astrološkega stališča je enako pomembna kot Sončevo znamenje. Ascendent je točka v času in prostoru, skozi katerega je duša vstopila v življenje.


KAJ SPOROČA ASCENDENT O OTROKOVI OSEBNOSTI?

Znamenje ascendenta določa, kako nas bo dojemala okolica, ker predstavlja naše odzive na okolico in na nove dražljaje, ki prihajajo iz okolice. Tako kot ena kapljica barvila pobarva celo posodo z vodo, lastnosti ascendenta prežemajo celo naše bitje.

Element ascendenta (ogenj, voda, zrak ali zemlja) nakazuje notranjo energijo, ki jo otrok izraža in je simbol osebnostnega odnosa do življenja. Vse to oblikuje splošni prvi vtis, ki ga ima zunanji svet o otroku.


SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA SKOZI NJEGOV ASCENDENT


Ascendent v Ovnu: otrok kaže veliko neodvisnost in precejšnjo odločnost. Čas rad preživi na prostem - le redko se loti mirnih dejavnosti (branje, reševanje ugank…). Rad preizkuša svoje meje. Potrebuje veliko zabave in stimulacije in imajo lahko težave pri posedanju in poslušanju.


Ascendent v Biku: otrok je dosleden in trmoglav, v neznanih situacijah je previden in počasen, ne mara sprememb. Uživa v naravi, ima posebno nagnjenje do glasbe in umetnosti, lahko se drži zase.


Ascendent v Dvojčkih: otrok kaže navihanost in radovednost, je družaben in zaupljiv. Odlikuje ga hudomušnost, zaradi katere si lahko celo nakoplje težave. Potrebuje neodvisnost.


Ascendent v Raku: otrok je zaščitniški in občutljiv. Rad se zadržuje doma z mamo, ali se ukvarja z družinskimi opravili. Zelo je občutljiv tudi na razpoloženje okolice, ima visoko stopnjo empatije.


Ascendent v Levu: otrok ima visok osebni ponos in je dramatičen. Je vesel, s svojim šarmom in humorjem očara okolico. Potrebuje prostor, da se pokaže in zasije, uživa, če je v središču pozornosti.


Ascendent v Devici: otrok je natančen in ima perfekcionističen odnos do zunanjega jaza. Njegovo telo je občutljivo, tako da utegne biti pretirano zaskrbljen, če se ne počuti dobro. Rad se uči in pridobiva nove veščine.


Ascendent v Tehtnici: otrok lahko izraža šarm, gracioznost in zanimanje za soljudi. Rad se počuti lepega. Že od zgodnjih let rad sodeluje pri izbiri garderobe in barv. Morda si včasih preveč želi ugajati, v tekmovalnih situacijah je lahko negotov. Vedno stremi k harmoniji in ravnovesju.


Ascendent v Škorpijonu: otrok zna skrivati svoja čustva, čeprav je izrazito občutljiv. Je radoveden in zanima ga, kako stvari delujejo.


Ascendent v Strelcu: otrok je odprt, navdušen, prijazen in nasmejan. Zdi se, da se mu ves čas mudi ("ali smo že prispeli?"), potrebuje gibanje in dogajanje. Rad je zunaj, uživa v športu in potovanjih, potrebuje avanture.


Ascendent v Kozorogu: otrok je zelo resen in včasih ironičen. Je dojemljiv, hitro dozori in razume svet odraslih. Rad ima dolžnosti, red, delo in disciplino.


Ascendent v Vodnarju: otrok je navdušen nad svojo drugačnostjo in se nerad prilagaja družbenim normam. Potrebuje prostor za izražanja svoje posebnosti.


Ascendent v Ribah: otrok se pogosto vede plaho in izraža nekaj mističnega. Rad ima glasbo, dramsko igra, ples in umetniško izražanje. Rad dela stvari za druge, potrebuje varnost pri vsakodnevnih zadevah.


Če vas zanima ascendent vašega otroka mi pišite: nives.jurman@vrtec-metulj.si



255 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page