top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

SONCE V RIBAH - čas za umiritev pred novim začetkom

Pomik Sonca v zadnje znamenje zodiaka označuje konec cikla, zato je celoten nauk, ki nam ga ponuja znamenje rib, namenjen izpuščanju in pripravam na nov začetek. Tik pred novim začetkom moramo izpustiti vse, kar nas drži nazaj. Samo neobremenjeni lahko uspešno prestopimo v nov cikel z zagonom, ki je za to potreben.


Sonce v ribah predstavlja čas zdravljenja in ponovnega pridobivanja moči. Istočasno nam to znamenje omogoča, da izkoristimo svojo intuicijo in sledimo svojim instinktom. To je čas za sanjarjenje, počivanje in predajanje višjim energijam ter namenom. Ker je pred nami čas najbolj sočutnega in skrbnega horoskopskega znamenja, ga izkoristimo za pomoč drugim ali za utrjevanje pristnih in toplih odnosov.

Prehod Sonca v ribi bo prinesel tudi občutek prenovljene in globlje povezanosti z lastnim jazom.




OSNOVNE ZNAČILNOSTI OTROK S SONCEM V RIBAH


Dvanajsti znak zodiaka je spremenljiv vodni znak, ki mu vlada zasanjani Neptun, zato so otroci ribe pogosto nežni, občutljivi in nenavadno očarljivi.

Otroku z energijami v tem znamenju življenje predstavlja eksistencialni izziv, neke vrste razkol med fizično resničnostjo in močnim notranjim vodilom. Zaradi močne intuicije globoko začutijo čustva ljudi okoli sebe in že kot dojenčki reagirajo temu primerno

Pomirjujoča glasba, večerne uspavanke, zvoki narave ali transcendentna glasba jim lahko pomagajo najti občutek notranjega miru. Ti otroci se bodo počuti odlično v bližini ribnika, jezera, reke ali morja. Čas za kopel naj bo posebna poslastica. Uživajo tudi v zibajočem gibanju, ples jih pa lahko posebej razveseli.


Pravljice imajo poseben pomen tem otrokom. Zgodbe o angelih in lahkih bitjih bodo očarljive. Spodbujajte domišljijo z oblačenjem in igrami ličenja. Ker imajo pogosto težave s sprejemanjem realnosti, jih je dobro spodbujati k razumevanju, da metasvet v resnici črpa iz resničnega. Na primer: na obisku živalskega vrta izpostavite korelacijo, a tudi pomembno razliko med plišastim medvedkom in pravim medvedom.

Bodite še posebej občutljivi do vsebin na televiziji. Pogosto so močno dovzetni za zunanje vplive, ki se jim lahko močno vtisnejo v (pod)zavest. Preveč enostavno je dovoliti televiziji, da postane varuška. Poskusite z otrokom preživeti čas za ogled programov, da mu boste pomagali razlikovati med resničnostjo in fantazijo. Ne zatirajte njihove fantazije in domišljije, vendar ju spodbujajte. Morate pa biti vestni ocenjevalec, saj lahko podobe v risankah in v filmih spremenijo zavest za vedno.


Igrače naj spodbujajo domišljijo in ustvarjalnost. Uživali bodo v ličenju in drugimi pripomočki za igranje vlog. Otroci, starejši od štirih let, bodo verjetno dobro sprejeli dramske, plesne ali pevske ure. Čeprav lahko starejši otrok uživa v igranju video iger, je morda treba določiti omejitev porabljenega časa in vsekakor vpogled v lastnosti iger. To velja za vse otroke, vendar je otrok z energijami Ribe še posebej nagnjen k vključevanju v svet iger, saj na ta način pobegne v notranji svet, da se izogne ​​interakciji z drugimi. Omogočite otrokom veliko možnosti za igro z drugimi otroki, da uravnoteži to težnjo. Nove situacije so lahko nekoliko zastrašujoče, otroku pa jih je treba predstavljati postopoma. Ko otrok raste in se načrtuje nova dejavnost ali drugačna situacija, se z njim pogovorite o spremembah, ki se bodo zgodile. Ta otrok ima neverjetno sposobnost prilagajanja novim situacijam, vendar je domišljija tako močna, da se lahko otrok umakne vase, če je v njem prisoten strah.

Na primer, ko se bo šestletnik vključil v šolo, se močno priporoča, da si ogledate šolo še pred vstopom, nato se z otrokom pogovorite, da si predstavlja, kako bi bilo biti tam. Ustvarite pozitivne in vznemirljive občutke v tej predstavi. Potem, ko bo otrok zapustil vrtec, mu bo znano in prijetno.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka, mi pišite.



220 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page