top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: LUNA V RAKU

KAJ PRIČAKOVATI, KO JE LUNA V ZNAMENJA RAKA?


Brenčanje, ki je bilo prisotno z Luno v dvojčkih izgine in vse kar si želimo z Luno v raku je mir in tišina. Želimo se umakniti tja, kjer se počutimo najbolj domače, v dom s svojimi ljubljenimi. Preživimo kakovosten čas z družino, posezimo po svoji najljubši hrani ter pokažimo ljubezen s peko ali kuhanjem.

Rak je vodno znamenje in ker mu vlada Luna smo v tem času lahko bolj občutljivi, obenem pa bolj sočutni in razumevajoči do drugih.

Uživajmo v negovanju lastnega ustvarjalnega duha s risanjem, petjem, igranjem, pisanjem in na tak način izrazimo naša čustva. Bodimo čustveno odprti saj bo bežanje ali skrivanje pred globoko zadržanimi čustvi kontraproduktivno.

Razveselimo druge z darilom, čokolado ali šopkom rož in jim tako polepšajmo dan.



VAŠ OTROK Z LUNO V RAKU


Otrok z Luno v raku ima rad ujčkanje in se počuti najbolj domače, kadar je blizu matere. Nič čudnega, da se težko loči od nje. Takšnega otroka lahko v zgodnjih letih vidite, kako stoji za mamo in kuka izza varnega zavetja njenega krila – zlasti kadar se ga predstavlja neznancu. Otroku z Luno v raku daje zagon občutek, da je uživanje zaščite družine in varnosti povezano z nečim, česar se lahko dotika, s čimer ohranja ta občutek. Že zgodaj se očitno pokaže navezanost na odejo ali mehko igračo. Med odraščanjem rad pomaga pri domačih opravilih in išče načine, ki bi mu omogočali skrb za nekaj ali nekoga. Skrb za hišnega ljubljenčka mu lahko pomaga potešiti potrebo po negovanju, enako pomembna je igra z njim, med katero izraža nežno ljubečo skrb. Tudi deček z Luno v tem znamenju čuti potrebo po razvijanju skrbne rahločutnosti – kar pa nikakor ne pomeni njegove šibkosti. Postane lahko najboljši vrtnar (ali kuhar) v družini, zato mu dajte možnost, da se preizkusi!


Tem otrokom je mama model skrbne zaščitnice, a vseeno jih lahko med odraščanjem zmoti, če je preveč zaščitniška. Pri njih je gotovo prisotna potreba po čustveni zaščiti, saj lahko začutijo kaj se dogaja. Obkroženost s čustvenim nemirom jim povečuje občutek ranljivosti.


Otrok z Luno v raku je zmožen ostre intuicije, in če se mu razvija zaupanja v intuicijo, je to zanj pravi blagoslov.


Toplo, prijetno okolje, polno nostalgičnih spominov, pomaga otroku z Luno v raku k varnemu počutju, ob tem pa uživa z igračami, ki so mu všeč na dotik. Njegova priljubljena dejavnost je lahko petje, še zlasti če kdo poje skupaj z njim. Takšen otrok utegne uživati tudi v ustvarjanju albumov ali zbiranju stvari. Paziti pa morate, da albumi ne ležijo nekje pod posteljo, saj je ena največjih lekcij, ki se jih mora naučiti, da ne sme biti brezbrižen.


SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA ŠE TAKO, KOT GA VIDI LUNA


Lunino znamenje lahko razkrije marsikatero skrivnost in nam izboljša vpogled v otrokovo osebnost ter odnose s starši. Z astrološko karto si lahko pomagamo, ko se nam zdi, da otroka ne razumemo.

266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page