top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

RETROGRADNI MERKUR: MOTNJE NA OBZORJU

Updated: Sep 11, 2022

Merkur se spet vrača v retrogradnost, kjer bo ostal do 3.oktobra. Trikrat ali štirikrat letno se Merkur upočasni do te mere, da deluje, kot bi se premikal nazaj. Čeprav gre za optično iluzijo. Merkurjeva retrogradnost povzroča težave na področju komunikacije, potovanj in tehnologij. Zadeve lahko postanejo celo kaotične, a retrogradnost je lahko tudi pozitivna. To je čas ponovnega premisleka in umika. Izkoristite naslednje tedne za upočasnitev. Ponovno poglejte svoja prepričanja, vzorce razmišljanja in pot, po kateri želite naprej. Zapomnite si le, da v tem obdobju ni dobro sprejemati odločitev, zato z vsemi pomembnimi zadevami počakajte do 3. oktobra, ko boste spet imeli zeleno luč za nadaljevanje poti po svojem tiru.


RETROGRADNI MERKUR V TEHTNICI

Ker je retrogradni Merkur v znamenju tehtnice, ki rada vidi in uravnoveša obe plati vsake situacije, bomo skozi retrogradnost opazili njeno senčno stran.

Lahko ugotovimo, da smo naveličani, da moramo vedno reči da in zavoljo miru delati stvari do katerih nam ni ali pod pogoji, ki nam niso blizu. V tem obdobju je zelo pomembno, da začnemo prakticirati svoj NE. Sploh, če smo do sedaj prevečkrat rekli DA, je to obdobje, ko bomo ugotovili, da je dovolj.


Komunikacija bo v tem času otežena, včasih naporna, saj bo manjkala jasnost. Morda se nam bo zdelo, kot da z drugimi ne moremo priti na isto valovno dolžino, ne glede na to, koliko se trudimo. Poskusimo ohraniti stvari v perspektivi, saj težave v komunikaciji ne bodo trajale večno. Tehtnica se povezuje tudi s sodstvom, sodišči in sodnim sistemom, zato se lahko na teh področjih zgodi nekaj pomembnih dogodkov. Morda bo treba izvesti revizije.


Pomembno je, da si vzamemo čas in premislimo o vseh odločitvah, preden jih v tem obdobju dokončno sprejmemo – še posebej upoštevajoč, da se bo retrogradni Merkur soočil z Jupitrom, planetom rasti in širjenja. Jupiter ima moč, da poveča vse, česar se dotakne, tako da nam lahko ta povezava prinese lahko vznemirljive ideje, lahko pa povzroči, da se preveč vneto lotimo novih zadev v času, ko kozmična energija želi, da upočasnimo. Globoko vdihnite, preden se odzovete, in uporabite ta dotok miselne energije, da pregledate, kje ste, namesto da hitite naprej.


S pomočjo astrologije lahko spoznate svoje misli in način razmišljanja ter miselno naravnanost. Če vas zanima kako misli krojijo vaše življenje, mi pišite.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page