top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

PRIPRAVITE SE NA 7 MESECEV MARSA V dVOJČKIH

Mars je pobudnik, planet, ki vlada akciji in motivaciji. Ko prehaja skozi dvojčka – znamenje uma – se poveča naša mentalna energija.

Mars bo v dvojčkih od 20. avgusta do 25. marca prihodnje leto, saj 30. oktobra začne retrogradni cikel, o čemer bom pisala v prihodnji objavi, saj Mars močno vpliva na naše delovanje.

Mars v dvojčkih prinaša ogromno moči za razvoj in realizacijo briljantnih idej in novih načinov razmišljanja. Ta energija na bo pomagala, da se osredotočimo na tisto, kar je pomembno. Omogoča nam, da komuniciramo pogumno in se borimo za svoja prepričanja na najbolj učinkovit, pa tudi razumen način.

Pred nami je obdobje, ko se lahko poslovimo od dolgčasa, saj Mars v dvojčkih spodbuja raziskovanje, iskanje novih hobijev in izzivov. Ker pa nas med tem tranzitom zanima toliko stvari, je težko ostati osredotočen na eno stvar predolgo. Pravi izziv bo zato ostati na pravi poti in ne puščamo začetih projektov nedokončanih saj bi to lahko prineslo slabe posledice. Smo kot metulji, ki letamo po vrtu interesov, zato se na splošno lahko počutimo razpršeni in brez fokusa.

Ker je Mars tudi planet strasti, bodo možgani postali največja erogena cona, zato bomo s partnerjem iskali in potrebovali predvsem mentalno stimulacijo, pred vsem drugim.


Otrok z Marsom v Dvojčkih

Otrok z Marsom v Dvojčkih delujejo hitro, hipno. Mentalno znamenje dvojčkov navdaja Mars s hitrostjo, zgovornostjo in živahnostjo. Športi, ki zahtevajo živahnost in hitro gibanje – tenis, sabljanje, namizni tenis ali tek na kratke proge – jih privlačijo bolj kot kontaktni športi. Te športe utegne raje komentirati, kot se ukvarjati z njimi, zato je pri tej poziciji pogosto opaziti talent za pisanje, ki je značilen za novinarje in kritike.


Ker ga primarno motivira intelektualna stimulacija, otrok rad usmerja svojo energijo v miselne in družabne aktivnosti. Čeprav ima precej živčne energije, je redko fizično vzdržljiv in se zlahka utrudi. Zaradi utrujenosti je precej občutljiv in dovzeten za manjše dihalne bolezni.


Zaradi izredne živahnosti pri govorjenju je lahko, kadar se razjezi, neusmiljeno sarkastičen. Njegov izbruh je briljanten, vendar ga je kmalu konec, zato spominja na hitro gorečo rimsko svečo. Ker zlahka pozablja, ne kuha zamer. V dolgočasni situaciji bo storil vse, kar je v njegovi moči, da jo poživi. Razpravo začne zaradi želje po razpravljanju, ne zaradi njenega rezultata, kar je njegova priljubljena taktika preusmerjanja pozornosti.

V najstniškem obdobju ga bo zelo zanima spolnost – kot tema pogovora. Z Merkujem v dvojčkih zna biti izurjen spogledljivec.


Vas zanima Mars vašega otroka? Preverite ponudbo in mi pišite.


34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page