top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KAKO SE VAŠE ZNAMENJE UJEMA Z OTROKOVIM: devica

Kako biti starš svoji mali devici in kako se povezati z malčkom, ki je rojen v tem "zahtevnem" znamenju glede na vaše znamenje? Pa še nekaj nasvetov za iskanje pravih načinov za povezovanje: od skupnih opravil do ustvarjanja popolne hišice za punčke.

Kaj potrebujejo male Device?

Devica je najbolj pozorno in marljivo znamenje zodiaka. Nobena podrobnost ne ostane neopažena, radi so v pomoč. Če imate otroka devico, bo rad prijazen do drugih. Device že v rani dobi pokažejo sočutje in skrb za vse okoli sebe. Običajno se spomnijo prijateljevega rojstnega dne in se potrudijo, da bi koga razveselili, ko je žalosten. Vaša mala devica bi lahko uživala tudi doma pri hišnih opravilih. Device se zanimajo za izboljšave in rade imajo, da je vse, kar počnejo, popolno. Prav zaradi tega perfekcionizma se vaš otrok lahko počuti kot da nikoli ne naredi dovolj, zato je lahko pogosto nezadovoljen s svojimi dosežki. Zaradi visoke samokritike so zelo sramežljivi ali prestrašeni. Pomembno jih je naučiti, da ne smejo biti tako samokritični. Če svoji devici pokažete, kako naj bo manj stroga in bolj sočutna do sebe ter svojih vrstnikov, ji bo to v veliko pomoč. Poskrbite, da boste svojemu otroku zagotovili strukturo, da bo lahko sledil vsakodnevni rutini. To pomeni, da jih morate vsak dan obvestiti, kakšen bo njihov urnik.


Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): morda bo trajalo nekaj časa, da boste razumeli otrokov pristop do življenja. Vi se radi podate v nova doživetja, ne da bi vnaprej veliko načrtovali, medtem ko je vaš otrok morda bolj neodločen in bo želel najprej pregledati podrobnosti. Vendar pa se lahko oba učita na lastnih razlikah. Otrok vam bo morda lahko pokazal področja, na katerih bi lahko bili bolj strateški in organizirani, vi pa ga lahko naučite, da bo bolj optimističen in samozavesten v neznanih družbenih situacijah. Morda boste želeli svojo devico spodbuditi, da se vključi v šolske dejavnosti, zlasti v šport ali katero koli drugo obliko igre, ki jo spravi v gibanje. Morda boste uživali tudi v skupnih sprehodih ob koncu tedna ali v skupnem raziskovanju novega kraja. Kar najbolj zaznamuje malo devico je njen analitičen in kritičen um, zato ji lahko pokažete, da ni nujno, da je vse popolno in da je včasih bolje, če se ravna po želji, kot pa da skrbi za to, ali bo vse popolno in brezhibno.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, devica, kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): ste verjetno s svojim otrokom na istem o marsičem. Ker sta si tako podobna, lahko svojemu otroku pomagate premagati težave, s katerimi ste morda sami imeli izkušnje. Lahko jih naučite, kako morebitno živčno energijo usmeriti v produktivne dejavnosti, in morda boste uživali, če svoji devici pokažete, kako pomagati po hiši, pa naj bo to, da jim dovolite, da kuhajo z vami ali da jim dodelite tedenska opravila. Če jim pomagate pri šolskih nalogah, vam je to lahko tudi v ponos, svojega otroka pa lahko naučite, kako biti potrpežljiv in vztrajati pri nalogi, tudi če je sprva težka. Vi in vaša devica morda rada delate stvari v določenem vrstnem redu. Določena rutina je za vašega otroka pomirjujoča, zato boste morali določiti določen čas za spanje, igro, opravila itd. Vendar pa ne poskušajte biti preveč kritični do svojega otroka ali mu ne postavljajte prevelikih pričakovanj, saj to verjetno počne že sam.


Če ste dvojček, tehtnica, vodnar

Dvojček, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): lahko otroku pomagate bolje organizirati svoje misli. Devica je lahko pretiran mislec in zdi se, da njihov um nikoli ne počiva. Vaš otrok se lahko velikokrat ujame v skrbi za majhne podrobnosti, ki niso pomembne, zato mu lahko pomagate, da se umakne in pogleda širšo sliko življenja. Morda mu boste želeli predstaviti več sveta na skupnem potovanju ali mu dati knjige in ga poučiti o zanimivih temah. Svojo devico lahko spodbudite, da izkoristi svoje močne miselne sposobnosti, tako da nadaljuje z učenjem izven učilnice. Ko gre za druženje, je vaša devica morda kritična do svojih vrstnikov, ne da bi se tega zavedala, zato jim lahko tudi pokažete, kako sporočiti drugim, kaj si želijo. V zameno vas bo vaš otrok naučil, kako imeti več strukture v svojem življenju. V resnici niste nekdo, ki bi sledil pravilom, in bi morda radi korakali v taktu lastnega bobna, vendar vas bo vaša devica morda spodbudila, da razvijete določen urnik.


Če ste rak, škorpijon, ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): ste sposobni svojemu otroku ponuditi močno čustveno podporo. Morda ste zelo občutljivi na njene spremembe razpoloženja in ker ste tako intuitivni, lahko pogosto pridete do resničnega vzroka, zakaj je vaš otrok razburjen ali zaskrbljen. Ker je vaša devica nagnjena k pretiranemu analiziranju, jo boste morda želeli naučiti tudi, kako naj se prilagodi svoji čustveni plati in prisluhne svojim instinktivnim občutkom, ko se odloča. Oba sta morda nekoliko introvertirana, zato verjetno radi preživljate čas skupaj doma, ob tem pa lahko otroku pomagate izkoristiti svojo ustvarjalnost. Devica ima rada naloge, ki so usmerjene v podrobnosti, zato se morda raje igrajo z majhnimi lego kockami, postavljajo hišo za punčke ali izdelava modelov. Prav tako ste vešči ustvarjanja idej in odhajanja v svoj domišljijski svet, tako da lahko svojo devico zabavate z ustvarjanjem dovršenih zgodb, ki se podajo k njihovim igračam.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti.


Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page