top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: OTROCI Z LUNO V LEVU


Pripravite kamere, namestite luči. Otrok z Luno v levu želi biti opažen. In kadar si lev zaželi pozornosti, potem ste ga nasrkali, ker jo bo dobil. Tako ali drugače … Takšen otrok preprosto pritegne pozornost, kar kaže tudi njegovo nadarjenost za dramatičen in sijoč nasmeh. Celo tih otrok z Luno v levu zlahka nastopa na odru. Če mu date priložnost za petje, igranje ali ples, bo bržkone užival pri razvijanju teh talentov. To ne pomeni, da bo nekoč postal igralec, toda razvijanje sposobnosti za pozitivno osredotočanje, prevzemanje vodstvenih vlog ali samozavestno pojavljanje pred drugimi utegne biti koristno v številnih življenjskih situacijah. Čeprav gre za na videz močne kralje džungle, so levi v resnici rahločutne muce. Kritika jih globoko rani, čeprav tega nikoli ne pokažejo. Vsak pritisk na njih v prihodnosti povzroči nelagodje in močne notranje boje, da bi se izognili situacijam, ki jih lahko prizadenejo. Zato je z njimi potrebna previdnost in izjemno občutljiva komunikacija.

KRALJ DŽUNGLE Z NEŽNIM SRCEM

Luna v levu prinaša kraljevi kompleks: potrebo po tem, da sijejo in velikodušno kraljujejo zato zelo radi pokažejo svoje sposobnosti. Z veseljem se bodo povzpeli na stol in prebrali pesem. Starši malih levov morate biti zelo previdni, da ne zahtevate od otroka preveč in ga ne postavljate v položaj, ki bi lahko zatrl njegovo ustvarjalnost.

V srcu otroka z Luno v levu je mati kraljica, čeprav morda nimate vedno tega občutka med vodenjem malega leva skozi vsakodnevne dejavnosti. Mali lev v sebi naravno nosi ponos na mamo, zato se utegne bahati z najbolj smešnimi ali banalnimi izjavami kot so “Moja mami lahko govori veliko glasneje kot tvoja!” ipd. Tako kot levi v savani, imajo tudi otroci z Luno v levu posebno nagnjenost k poležavanju in lenarjenju, kar vsekakor utegne razburjati starše, sploh če otrok izraža kompleks malega princa (ali princese). Poseben vzgojni izziv je, da jih naučimo odgovornega “poveljevanja in kraljevanja”. Od najzgodnejših dni jih je treba učiti, da smejo poveljevati šele takrat, ko si to zaslužijo, in da zgolj podajanje zahtev samo po sebi ni lastnost, ki bi jo želeli spodbujati, pa čeprav se ob tem trudijo biti prikupni.

Otrok z Luno v levu je rad v prostorih obsijanih s soncem in obkrožen z obilo zabavnih igrač, rad ima tudi čas, ko se družina zbere k skupnemu igranju družabnih iger in preizkušanju talentov. Učenje ploskanja drugim namreč lahko prinese enako dobre občutke kot uživanje v prejemanju stoječih ovacij!


SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA ŠE TAKO, KOT GA VIDI LUNA

Lunino znamenje lahko razkrije marsikatero skrivnost in nam izboljša vpogled v otrokovo osebnost ter odnose s starši. Z astrološko karto si lahko pomagamo, ko se nam zdi, da otroka ne razumemo.


41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page