top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

astrologija za otroke: mars v ovnu

KAJ PRINAŠA MARS V OVNU?

Mars, planet akcije, vstopa v znamenje ovna (25.5. do 4.7.) in ker sem v ovnu počuti kot doma, se bo njegova moč povečala. Naša energija bo spontana, usmerjena v prihodnost in pod tem vplivom bomo zelo pogumni. Naša dejanja bodo neposredna – instinktivno bomo našli najhitrejši način, da pridemo od točke A do točke B. Pri tem tranzitu ne gre za načrtovanje. Gre za to, da ostanemo osredotočeni na svoje cilje, ne glede na to, kakšne ovire se pojavijo. Večja je verjetnost, da bomo v tem obdobju počeli stvari, ki jih še nismo počeli.

Čeprav je višek energije lahko koristen, lahko postane tudi izziv v naših življenjih in odnosih, saj lahko nastanejo težave zaradi nesramnega vedenja ali impulzivnega delovanja. Senčna stran Marsa v ovnu je nagnjenost k nepotrpežljivosti, arogantnosti, impulzivnosti in egocentričnosti. Morda bomo doživljali več izbruhov jeze. Mars v ovnu povzroča, da se vsi počutimo, kot da je "to moja pot ", kar pomeni, da se nismo pripravljeni srečati z drugimi na pol poti.

OTROK Z MARSOM V OVNU

Otrok z Marsom v ovnu delujejo samozavestno. Zaradi obilice fizične energije potrebujejo intenzivno igro, po možnosti na prostem, kjer lahko tečejo in kričijo. Kadar se otroka zadržuje, čeprav le za kratko, postane njegova aktivna Marsova energija nemirna in potencialno destruktivna. Mars vlada ovnu in je v tej poziciji doma, vendar otrok z Marsom v ovnu udari, potisne in odrine osebo, katere dejanje mu ni všeč. Takšnega otroka je pri zgodnji starosti pomembno naučiti sproščanja odvečne energije, zlasti jeze, na nenasilen način, npr. z udarjanjem vreče za boks, namesto da bi udaril drugega otroka ali starša. Zatiranje te dinamične energije ni pametno, saj se potlačena manifestira na eksploziven način.

Otrok z Marsom v ovnu, ki ga motivirajo izzivi, želja biti prvi in potreba po zmagovanju, je dober voditelj ter lahko navdihne druge, da dosežejo več, kot bi sicer.

To je močna pozicija (če ni v aspektu z Neptunom), ki podarja pogum in moč, silnost in drznost. Njena slaba stran je trmoglav, lahkomiseln odnos do delovanja, ki dopušča naravi, da se vsega loteva brez ustreznega premisleka. Otrok z Marsom v ovnu se mora naučiti, da ima vsako delovanje svoje posledice.

V najstniških letih želi oseba z Marsom v ovnu čim prej začeti voziti, njegova vožnja je hitra, zato se utegne izpostavljati nepotrebnim tveganjem. Prav tako je nagnjen k prezgodnji spolni aktivnosti.


Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page