top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: mars v ribah

MARS V OSEBNEM HOROSKOPU

Mars v osebnem horoskopu (rečemo mu natalni mars) predstavlja našo notranjo voljo in uveljavljanje sebe. Je simbol naše gonilne energije, poguma in napadalnosti. Mars sporoča, kako se športno udejstvujemo, saj je princip borbe in tekmovalnosti. Ker je eden od gradnikov osebnosti, je marsovo znamenje in njegovi aspekti zelo pomemben v psihološki astrologiji. Če vas zanima vaš natalni mars, mi pišite. Več o osnovnih gradnikih otrokove osebnosti preberite tukaj.


KAJ PRINAŠA MARS V RIBAH?

16.4. je mars zapustil fiksno zračno znamenje vodnarja in se potopil v spremenljivo vodno znamenje ribi. Gre za najbolj čustveno znamenje zodiaka, za razliko od vodnarja, ki je najbolj objektiven, zato lahko opazimo precej velik premik v vibraciji. Mars v ribah nas bo prisilil, da delujemo iz svojih občutkov in ne upoštevamo logike. Vpliv rib nas naredi veliko bolj intuitivne in občutljive. Mars v ribah nam omogoča, da se vživimo v ljudi okoli sebe in se povežemo z ljudmi na globoki, intuitivni ravni. Mars v trmastem in fiksnem vodnarju nam je zatrjeval: »Tako bi morale biti stvari in vi veste, kaj je najboljše za druge.« Toda Mars v ribah pravi: »Sočustvujte s tistimi okoli sebe in jim pomagajte tako, da z njimi ravnate prijazno.« Mars v Ribah odlično združuje dinamiko in sočutje. To je odlično obdobje za ustvarjalno izražanje, meditacijo, sprostitev in borbo za višji namen.


OTROK Z MARSOM V RIBAH

Otrok z Marsom v Ribah delujejo senzitivno. Vodno, idealistično znamenje rib jemlje veter iz ognjevitih, neodvisnih marsovih jader. V tej poziciji se mars odmakne od svoje običajne agresivne vloge in se skuja pod morjem, kjer je prepojen z vodo in se počuti prijetno. Pogosto potrebujejo več spanja kot drugi.

VZGOJA OTROKA Z MARSOM V RIBAH

Otrok z Marsom v ribah mora biti veliko v stiku s sanjskim svetom, kjer si lahko obnovi zalogo energije. Pomembno je, da skrbno izberete, kakšne risanke mu boste dali gledati, kakšne pravljice mu boste brali in kakšno glasbo mu boste dali poslušati. Sovraži marsov običajni svet, ki je zaznamovan z delovanjem. Izrazi jeze so zanj lahko mučni in učenje pridobivanja samozavesti lahko zahteva še dodaten napor. Njegovo energijo, ki jo motivirajo čustva in domišljija, lahko sprožite z orodji za prebujanje navdiha – glasbo, knjigami ali likovno umetnostjo. Dajte mu primerno nalogo in nekega dne utegne njegova plodovita domišljija ustvariti mojstrovino.

Otrok z marsom v ribah včasih uživa v športu, toda predvsem v tistih športih, ki nekako izražajo samostojnost. Plavanje, ples in gimnastika so lahko odlična izbira, saj so tekoči telesni gibi zanj bolj naravni.


Z obilo spanja in časa zase v času pubertete zna biti prijazen, ljubeč in radodaren. Če ni dober pri fizičnih aktivnostih, ne silite vanj oziroma se ne norčujte iz njega. Raje mu omogočite ogled navdihujočih filmov. Spodbujajte ga k izražanju čustev skozi zgodbe, pesmi in risbe ter ga usmerjajte k delu, ki bo krepilo njegovo samozavest. Posmeh ga bo namreč potisnil samo še globlje v domišljijski svet njegovega notranjega življenja.

V najstniških letih lahko sanjari o oddaljenih ali nedosegljivih idealih. Njegovo ljubezensko razmerje bo prežeto z romantiko v starem slogu.


Če vas zanima Marsovo znamenje vašega otroka ali celotna astrološka analiza osebnosti, mi pišite.

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page