top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: MERKUR V BIKU

KAJ PRINAŠA MERKUR V ZNAMENJU BIKA?

Prestop Merkurjevega znamenja do neke mere deluje na vse nas. Danes Merkur iz ognjenega ovna, ki nudil pravo energijo, da smo našli iskrico navdiha in začeli nove projekte, prestopa v praktično zemeljsko znamenje bika, za katerega je značilna poslovna podkovanost. To ni čas za domišljijo, ampak za osredotočenje na stvari, ki nam bodo prinesle oprijemljive rezultate. V tem obdobju lahko naredimo vse s seznama opravil in reorganiziramo svoje življenje, saj bomo razmišljali praktično, ostali bomo osredotočeni in produktivni. Merkur v biku si prizadeva ustvariti stvari, ki so trajne, oprijemljive in stabilne. Negativna stran tega tranzita so lahko razlike v mnenjih ali drobna nesoglasja, ki lahko postanejo velika bitke volje, tudi v zadevah, ki so v resnici nepomembne. Zato bodimo prilagodljivi in odprtega duha, ter premagajmo trmast odpor do drugačnega mnenja.




KAK0 KOMUNICIRA OTROK Z MERKURJEM V BIKU?

Otrok z Merkurjem v biku komunicira počasi, vztrajno, premišljeno in temeljito. Bik je ustaljeno zemeljsko znamenje, zato ni nagnjeno k fizičnemu gibanju ali miselnim potepom. Merkurjeva naravna urnost je tukaj upočasnjena, zato se lahko zdi ta otrok izjemno težaven staršem s popolnoma drugačnimi lastnostmi. Čeprav ni znan po miselni briljantnosti, je ta počasen, a zanesljiv pristop zelo preudaren, zato je naravno uspešen pri sprejemanju odločitev v zvezi s praktičnimi cilji. Ustaljena bikova narava daje Merkurju veliko moč koncentracije.

Otrok z Merkurjem v biku se ne pusti zlahka zmotiti zunanjim dražljajem, ampak korakoma dokonča nalogo, ki mu je naložena, nato pa še enkrat – ali celo dvakrat – preveri, ali jo je naredil pravilno.

Ker je bik ukoreninjen v materialnem in uglašen s petimi čuti, se Merkur dobro odziva na poučevanje skozi čute. Če lahko otrok vidi, sliši, se dotika, voha ali okuša, mu bo uspelo usvojiti znanje. Preprosta verbalizacija pogosto ne more nadomestiti bikove potrebe po izkustvenem učenju.


MOTIVIRAJNE OTROKA Z MERKURJEM V BIKU

Abstraktni koncepti so lahko za otroka težavni, saj mu je bliže, kar je uporabno in konkretno. Če so nove informacije posredovane temeljito in počasi, da lahko razume njihov pomen, jih bo pravočasno usvojil.

Težave v šoli so lahko posledica nefleksibilnosti uma, ki jo lahko učitelj obravnava kot trmoglavost. Počasnost ni nujno pokazatelj pomanjkanja inteligence ali zavestnega zavračanja. Otroku je treba preprosto dovoliti sprejemanje znanja v njegovem stalnem ritmu. Zaradi vztrajnosti in zanesljivosti se mu lahko zaupajo odgovorne naloge miselnega značaja.

Bik ima rad fizično udobje, zato se bo otrok z Merkurjem v biku dobro odzval na prijetno in udobno učno atmosfero. Če ga želite česa naučiti ali se z njim pogovoriti, poskrbita za nežno glasbo, toplo učilnico, morda priskrbite kopel in pižamo ter krožnik s prigrizki. Dotikanje, objemanje in božanje so lahko dragoceni dodatki pri poučevanju.

V prizadevanjih za olajšanje učenja pa je najpomembneje pokazati praktično vrednost učne ure. Če gre za matematični problem, povejta, da ga je smiselno rešiti zaradi pravilnega izvrševanja bančnih transakcij. Kadar vidi praktični namen, se vneto loti učenja.


Merkur, planet komunikacije, misli in idej je še eden od osnovnih gradnikov otrokove osebnosti in je izjemno pomemben. Ta planet skrbi za govor, pisanje, vse kar je vezano na komunikacijo. Se vam zdi, da ima vaš otrok talent za jezike ali pa je “počasen” pri komunikaciji? Natalni Merkur, njegovo znamenje in aspekti lahko staršem ogromno razkrijejo o teh področjih otrokovih možganov. Znamenje in hiša, v katerih je Merkur (in njegovi aspekti z drugimi planeti) so osnovni pokazatelji zunanjega izražanja intelekta. Če vas zanima vaš Merkur ali Merkur vašega otroka, mi pišite.



68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page