top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Kako podpreti otroka ovna, glede na vaše horoskopsko znamenje

Kako lahko vaše horoskopsko znamenje podpre otroka ovna?

Za vsakega otroka so starši svetilnik luči in vitez v sijočih oklepih. Mame in očetje so utelešenje ljubezni, poguma in moči za vsakega otroka na svetu. Kljub temu je ključnega pomena, da se zavedate številnih načinov, kako jih lahko podprete pri njihovih prizadevanjih. Glede na vrsto osebnosti in značaja, ki ga imate, obstaja nešteto načinov, kako lahko pomagate svojemu otroku. V tem zapisu analiziram, kako lahko podprete svojega otroka, glede na vaše horoskopsko znamenje.


Otrok oven in njegove potrebe

Astrološki koledar se vsako leto začne z svežo energijo ovna, ki ko prvo znamenje zodiaka nosi največ energije. Oven zaznamuje nove začetke in novo življenje pomladi ter s seboj prinaša mladostno energijo.


Oven kot znamenje predstavlja prvo življenjsko fazo in vsi rojeni v tem znamenju imajo željo izkusiti in vedeti vse. Učijo se skozi delo. Če imate otroka ovna, verjetno nikoli ne boste imeli časa za počitek. Radi so na poti, postanejo nepotrpežljivi in ​​nemirni, če se počutijo ujeti ali omejeni. Ker imajo v sebi veliko ognja, je pomembno, da imajo zdrave možnosti za popolno izražanje – naj bo to ukvarjanje s športom, igranje z drugimi otroki ali umetnost. Če nimajo teh priložnosti, imajo lahko izbruhe jeze in so lahko zafrustriani. Najbolje se znajdejo v skupinah drugih otrok med spodbudno dejavnostjo, kot so pohodi in šport. Oven je tudi ekstrovertirano znamenje, tako da vam nikoli ne bo treba skrbeti, ali bodo pridobili nove prijatelje. Po naravi so ti otroci rojeni vodje, včasih pa so lahko nekoliko nadrejeni. Pomembno je, da se naučijo upočasniti, razmisliti, preden se odzovejo, ter postanejo bolj prilagodljivi in ​​odprti za mnenja drugih ljudi.

Odnosi med različnimi znamenji niso enosmerne ulice in tudi vaša kozmična energija igra pomembno vlogo. Glede na vaše znamenje, vam lahko pomaga ugotoviti, kako najbolje komunicirati s svojim malčkom.


Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): pri vama ni omejitev za to, kar lahko vidva z vašim malim ovnom lahko dosežeta. Drug drugega motivirata, da sledita temu, kar želita, in vedno sta pripravljena na isto vrsto aktivne zabave, kot so pustolovščine, igranje na prostem ali fizične aktivnosti. Čez nekaj let boste imeli popolnega partnerja za potovanje. Med vama je nedvomno igriv duh in oba pristopata k življenju s optimističnim odnosom. Prav tako lahko otroka naučite dobrih vodstvenih veščin. Ker sta oba tako dinamična in energična, lahko občasno pride do spopadov. Nobeden od vaju ne želi popustiti, kar lahko vodi v nepotreben prepir. Ko je vaš otrok vznemirjen, poskusite z njim vaditi potrpežljivost in videti stvari z njegove perspektive. Če ostanete mirni, se bo sčasoma umiril tudi otrok.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, Devica, Kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): imata potencial, da skupaj naredita odlično ekipo. Starši zemeljskega znamenja lahko pomagate prizemljiti otroka ovna. Pomagajte mu usmerjati energijo v nekaj produktivnega. Prav tako lahko pomagate svojemu otroku videti stvari bolj realistično. Otrok oven je nagnjen k temu, da se zaplete v situacije, ki jim potem ni kos, zato ga lahko starši zemeljskega znamenja spodbujate, naj bo miren in bolj praktičen glede tega, kar lahko doseže. Pomagajte mu usmeriti motivacijo v nekaj konkretnega in produktivnega. Vaš otrok je navdihnjen za nove projekte, a ko bo začetno navdušenje minilo, se bo naveličal in prešel na naslednjo stvar. Ker veste, da potrebuje čas in trud, da opravi delo, ga lahko naučite, kako dokončati, kar je začel. Vendar poskrbite, da si na poti vzameta čas za zabavo. Otrok Oven se z delom ne zabava tako kot vi, zato lahko postane razočaran, če ne bo imel prostora, da bi se zabaval. Postavite meje z otrokom, vendar bodite bolj odprti, da bo sledil svojim močnim čutom za avanturo.


Če ste rak, škorpijon, ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): lahko svojega otroka naučite, kako biti bolj sočuten. Otrok oven je pogosto zelo energičen, drzen, želi biti povsod prvi, da pozabi upoštevati čustva drugih ljudi. Pomagajte mu stopiti nazaj, da se nauči razviti večjo empatijo do drugih. Otrok oven je lahko precej zahteven, zato ga morate spodbuditi, da razmisli o tem, kako lahko njegova dejanja vplivajo na druge. Še posebej poučna je lahko igra pretvarjanja, v kateri je on prijatelj, vi pa otrok. Ker ogenj in voda nista sorodna elementa, lahko med vama nastanejo nesporazumi, ker čustva izražata na popolnoma različne načine. Ker ima oven toliko energije, mu lahko pomagate usmeriti svoje strasti v ustvarjalno delo. Če ni naklonjen telesni dejavnosti, so umetnost ali glasba dobra alternativa.


Če ste dvojček, tehtnica, vodnar

Dvojčka, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): upoštevajte, da imata z otrokom predpozicijo, da drug drugega uravnovešata. Ker ste bolj odprtega duha, ste pripravljeni preizkusiti vse, kar otrok želi. Enostavno vidite stvari iz otrokove perspektive, možnosti pa so neskončne, ko sta skupaj. Na srečo imata oba rada lastno neodvisnost, zato lahko ocenite, kdaj vaš otrok potrebuje prostor, da se odpravi in naredi po svoje. Ko si otrok oven nekaj zastavi, je pri doseganju svojih ciljev neustrašen. Lahko postane temperamenten, če mu ne uspe takoj, zato mu predlagajte alternativne možnosti, namesto da bi obupali. Na drugi strani, kot zračno znamenje, lahko kot starš delujete preveč preko razuma. Namesto da bi preveč razmišljali, vam otrok oven pomaga, da se življenja učite iz izkušenj.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti.

Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

254 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page