top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: KAKO PODPRETI BIKA?

Kako lahko vaše horoskopsko znamenje podpre otroka v znamenju bika?

Če veste, kaj vaše znamenje prinaša v dinamiko starš-otrok, vam lahko pomaga odkleniti ali spodbuditi umetniške talente vašega malega bika.



Kaj potrebujejo mali biki?

Biki pristopajo k življenju na utemeljene načine. Kot zemeljsko znamenje so zelo natančni glede tega, kako stvari opravijo. Pri bikih lahko opazite, da se zelo počasi odločajo, a ko si o nečem ustvarijo mnenje, se jih ne premakne. "Trmast kot bik," žal ni le prazna fraza. Biki so lahko še kako trmasti. Radi se držijo zase in se obkrožajo z znanim. Morda imajo v hiši določen prostor, kjer hranijo predmete, ki imajo sentimentalno vrednost. Pomembno je, da ne motite njihovih varnih območij.

Biki so bitja navad, ki ne marajo sprememb. Imajo močna čutila, vodi pa jih tisto, kar slišijo, okušajo, vonjajo, vidijo in česar se dotikajo. Radi so obkroženi z lepoto in mnogi se zanimajo za umetnost ali modo. Poskusite svojega malega bika vključiti v ustvarjalne hobije ali pa ga peljite na izlete v muzeje ali parke. Vsaka dejavnost, ki temelji na čutilih in praktična, jim bo pomagala biti v sedanjosti. Peka in pomoč v kuhinji je za njih veselo dejanje. Ko gre za šport, niso tako tekmovalni, kot bi lahko bila druga znamenja horoskopa. Tudi njihove reakcije so počasnejše, zato niso idealni za hitre športe. Obožujejo glasbo, zato so ure petja, igranje glasbenih inštrumentov ali plesni tečaj kot nalašč.


Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): pri vas je večja verjetnost, da se bosta z otrokom zbadala. Verjetno imate vi občutek nujnosti, ki ga bik nima. Ognjena znamenja želijo, da se stvari začnejo takoj, zato postanejo nestrpna do ljudi, ki so počasni. Morda boste razočarani, če se vaš otrok zjutraj dolgo pripravlja za odhod ali želi ostati doma. Težko vam je razumeti njihovo introvertirano plati in potrebo po lastnem prostoru. Otrok vas bo naučil, kako se upočasniti in biti bolj razmišljujoči. Ognjena znamenja imate glasen način izkazovanja svojih čustev, medtem ko bik svoje občutke zadrži zase. Bik svojo ljubezen izkazujejo z majhnimi, a premišljenimi dejanji prijaznosti. Med skupinami prijateljev so tihi voditelji. Morda ne vlagajo veliko energije v to, da bi bili družabni, vendar so s svojimi tesnimi prijatelji zelo zvesti in vredni zaupanja. Lahko jih spodbujate k vključevanju v skupinske dejavnosti, vendar ne poskušajte pritiskati na njih. Biki so bitja navad in radi imajo, da vse ostane nespremenjeno. Kljubovati da popusti vašim zahtevam, je nekoristno. Biki imajo radi prav in lahko po bikovsko branijo svoja prepričanja, tako pa izpadejo pravi mali diktatorji. Najslabši vzgojni pristop je, da jih razvajate in jim dajete stvari, da bi vas ubogali.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, Devica, Kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): do življenja pristopate podobno kot vaš otrok bik. To je lahko zelo lahkoten odnos. Kot starš ste zelo organizirani in strukturirani, vaš otrok pa to ceni in vam z veseljem sledi. Učite jih praktičnih, vsakdanjih stvari, kot je opravljanje gospodinjskih opravil ali pravočasen odhod v posteljo. Vedno ste pripravljeni na dejavnosti, ki bi jih morda otrok želel opraviti, obenem pa je otroku všeč stabilnost, ki mu jo zagotovite. Odnos med vami in vašim vašim malim bikom je bolj produktiven in manj zgovoren. Najbolje se vam zdi, ko skupaj ustvarjata ali načrtujeta svoj dan. Otroka lahko tudi spodbudite k trdemu delu in zastavljanju ciljev za prihodnost. Bik je nagnjen k počasnejši gibljivosti, zato jih starši s Soncem v biku, devici in kozorogu lahko naučite tudi učinkovitosti. Edini izziv tega odnosa je, da imata oba enotirna uma, zato se je težko odpreti stališču drugega. Ključno se je naučiti, da sta bolj prilagodljiva drug z drugim.


Če ste dvojček, tehtnica in vodnar

Dvojčka, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): imate popolnoma drugačen pogled na svet. Otrok bik ima rad varnost in dela stvari na predvidljiv način, medtem ko ste zračna znamenja pravo nasprotje. Ste bolj miselno usmerjeni, radi spreminjate tempo in v svoje življenje dodajate razburjenje. Otrok bik ne mara nenadnih presenečenj v svojem urniku, saj potrebujejo veliko časa, da se ogreje za kaj novega. Izogibajte se nenadnim izletom ali igranju, ker se verjetno ne bodo dobro odzvali. Predstavniki zračnih znamenj ste bolj usmerjeni v ljudi in se radi družite ter promovirate nove ideje. Bik pa potrebuje čas zase. Poskusite najti domače dejavnosti, v katerih bosta oba uživala. Če nočejo iti v družbo in se družiti, jih ne silite. Ker tako cenite komunikacijo, poskusite z njim brati knjige ali ga spodbujajte, da začne pisati dnevnik. Bika lahko spodbudite k razmišljanju na več načinov. Če poskuša sestaviti sestavljanko ali zgraditi hišo iz lego kock, pa otroku ne uspe, jim pomagajte, da se umakne in poišče alternativni pristop.


Če ste rak, škorpijon ali ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): se dobro ujemate s svojim otrokom bikom. Bik je najbolj ustvarjalno od vseh zemeljskih znamenj, vi pa mu lahko pomagate, da se dotakne svojih bolj občutljivih plati. Čustva se med vama zlahka izražajo in razumete potrebo vašega otroka po fizični naklonjenosti. Oba sta bolj naravnana na dom in razumete, ko mora vaš otrok oditi v svojo sobo in preživeti čas zase. Oba uživata v skupnih dejavnostih in ustvarjanju. Ustvarjanje z glino in akvareli je bikom zelo všeč, ker imajo radi dejavnosti, kjer so vključene njihove roke. Ker ste starši, ki se bolj premikate s tokom, vam bo otrok bik pomagal sestaviti dnevno rutino in preprečil, da bi se tudi vi umaknili v svoj svet. Vendar pa bosta morala drug drugega spodbujati, da bosta občasno prišla iz hiše. Telesna aktivnost je za oba slabost, zato otroka spodbujajte, da se nekaj dni v tednu igra zunaj.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti.

Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

142 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page