top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: VENERA V RIBAH

KAJ PRINAŠA PREHOD VENERE V RIBI?

Znamenje Ribi je znano po mirni, ljubeči in zaščitniški naravi. Planet Venera pa predstavlja lepoto, ljubezen, romantiko in udobje. Združevanje teh dveh negovalnih elementov bo v naše življenje prineslo blaginjo, varnost in ljubezen. Želeli se bomo zaljubiti, biti zaljubljeni in uživati v romantičnem življenju. V tem obdobju se lahko otresemo stresa vsakdanjega življenja in se osredotočimo na romantiko.

Venera v ribah lahko tudi zamegli našo presojo in spregledamo partnerjeve pomanjkljivosti. Ko je Venera v ribah, je enostavno verjeti v ljubezen na prvi pogled, zato si vzemimo dovolj časa za spoznavanje s partnerjem, zato da se ne zaljubimo v iluzijo. Opustitev nadzora nam omogoča globljo povezavo z našim partnerjem, da lahko izkusimo ljubezen v njeni najčistejši obliki. Negativna plat tega tranzita je lahko nezmožnost sprejemanja pravilnih odločitev, kar pa lahko povzroči zmedo in ovire pri doseganju dejanskih ciljev. Zato je priporočljivo, da ostanemo osredotočeni.

OTROK Z VENERO V RIBAH

Otrok z Venero v ribah izraža ljubezen intuitivno. Otroci, rojeni v znamenju rib, s svojo sanjavostjo in nagnjenostjo k uporabi domišljije dajejo Veneri duhovno kvaliteto. Radi imajo romantične knjige, zgodbe o lepih princesah, ki so jih v grajske trdnjave zaprli zlobni zmaji in so jih na koncu rešili čedni junaki. Realni svet jih ne mika, saj je njihov notranji domišljijski svet veliko bolj zanimiv in lepši kot vsakdanja resničnost. Večkrat se zatekajo k prikrivanju svojega bogatega in senzitivnega notranjega življenja.


Otrok s to pozicijo je nesebičen, vedno daje, poskuša pomagati manj srečnim od sebe. Narava ljubezni se pri njem kaže v sočutnem odnosu do drugih, od domačih do sirot, ki jih vidi po televiziji. Preveč gledanja neprijetnih prizorov iz realnega sveta ali nasilnih risank lahko prizadene njegovo notranjo stabilnost. Zaradi izjemne občutljivosti, napolnjenosti z ljubeznijo ga utegne vsak prikaz neobčutljivosti ali krutosti zelo vznemiriti. S takšnimi mladostniki je mogoče zlahka manipulirati z nagovarjanjem njihove sočutne narave.


V najstniških letih hrepenijo po idealnem, pravljičnem odnosu s predvidljivim rezultatom. Huda razočaranja nastopijo zaradi nezmožnosti osebe rojene v znamenju rib, za razločevanje med resničnim in neresničnim. Za otroke z Venero v ribah je pomembno, da se čim prej naučijo lekcije razločevanja, saj se bodo tako lahko kasneje v življenju izognili globoki prizadetosti. Če imate takšnega otroka, mu pomagajte, da bo skrajno previden pri izbiranju prijateljev in stopanju v romantična razmerja.


Če vas zanima vaša Venera ali pa Venera vašega partnerja ali otroka, mi pišite.

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page