top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: KAKO PODPRETI DVOJČKA?

Kako lahko vaše horoskopsko znamenje podpre otroka v znamenju dvojčka?

Če veste, kaj vaše znamenje prinaša v dinamiko starš-otrok, vam lahko pomaga spodbuditi radovednost vašega malega dvojčka.


Kaj potrebujejo mali dvojčki?

Dvojčki so misleci zodiaka. Radi veliko govorijo, veliko berejo in pišejo. Če imate otroka dvojčka, vas bo morda veliko spraševal ali vam govoril naključna zanimiva dejstva. Po naravi so radovedni in bodo verjetno uspešni v šoli, ker se radi učijo. So precej družabni, zato nimajo težav s sklepanjem prijateljstev na igrišču. Zelo verjetno pa boste imeli z malim dvojčkom težave pri vzpostavljanju rutine. Njihove misli tečejo s hitrostjo milijon milj na minuto. Vedno razmišljajo o tem, katero dejavnost želijo opravljati, vendar so nagnjeni k temu, da pogosto spremenijo svoje mnenje. V nekem trenutku so lahko močno navdušeni nad nečim, kmalu pa popolnoma zamenjajo ploščo in preidejo na nekaj drugega. Dvojčki potrebujejo nenehno mentalno stimulacijo, sicer postanejo tesnobni in nemirni.

Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): pri vama je večja verjetnost, da bosta imela z lahkoten odnos. Drug drugega uravnovešata, saj vaše znamenje lahko uresniči otrokove ideje. Dvojčki imajo veliko energije, podobno kot vi, zato morate, tako vi kot vaš otrok, redno zahajati v naravo. Vaš otrok si želi dinamično življenje in se najbolje počuti, ko je v bližini drugih ljudi. Vpišite ga na plesni tečaj, nogometne urice ali gimnastiko.

Oba sta nagnjena k temu, da začneta več dejavnosti hkrati pa kmalu izgubita zanimanje in vnemo. Naj si vaš otrok izbere eno popoldansko dejavnost, vi ga pa spodbujate, da pri tej izbiri vztraja.

Razumete potrebo svojega otroka dvojčka po neodvisnosti in mu z veseljem date prostor, da jo razvija. Ker pa sta oba karakterno močna, so prepiri med vama nekaj vsakdanjega. Težava se pojavlja v tem, da nobeden od vaju ne želi popustiti. Dvojčki radi šokirajo s svojimi besedami, vi pa se lahko zlahka razburite. Naučite se, da si ne jemljete otrokovih žalitev k srcu.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, devica, kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): boste morda ugotovili, da je otrokov pristop do življenja popolnoma drugačen od vašega. Vaš otrok si bo želel, da je vsak dan drugačen, vi pa se radi držite urnika. Dvojčki imajo razpršen način razmišljanja, zato si vaš otrok verjetno želi opravljati nekaj različnih dejavnosti hkrati.

Vadite potrpežljivost s svojim otrokom in mu pokažite, da moramo določeni stvari počakati, da je za določene stvari potrebno potrpljenje. Pomagajte mu, da se bolje osredotoči na zaključevanje projektov do konca. Bodite bolj odprti za pogled na svet z njegovega zornega kota. Namesto da vas vsa njegova vprašanja begajo, spodbujajte njegovo pripravljenost za učenje. Če otroka zelo zanimajo dinozavri, pojdite v knjižnico in si oglejta knjigo na to temo. Pomagate mu lahko, da usmeri vse svoje misli v nekaj bolj produktivnega.


Če ste dvojček, tehtnica in vodnar

Dvojčka, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): govorite isti jezik kot vaš otrok. Komunikacija je ključna za razumevanje drug drugega, zato se večino skupnega časa pogovarjata. Morda vedno pripovedujete šale ali si izmišljate zgodbe, da bi zabavali svojega otroka, in ste pripravljeni odgovoriti na vsa njegova vprašanja. Ko odrasteta, se bo med vama razvilo naravno prijateljstvo, ker sta si tako podobna. Vi in vaš Dvojček sta družabni bitji, a sčasoma se naučite, kako se ne ujeti v dramo drugih ljudi. Naučite svojega otroka, naj sprejme svojo individualnost in se ne poskuša primerjati s svojimi vrstniki v šoli. Dvojček se tudi pretirano zaplete v podrobnosti, zato mu pokažite, kako naj se umakne in pogleda širšo sliko. Vključite ga v igre, ki spodbujajo njegov um, in mu odprite alternativne načine razmišljanja. Preizkusite njegovo znanje o besedah ​​ali jim ponudite stavek/zgodbo in ga spodbudite, da uporabi svojo domišljijo za dokončanje pripovedi.


Če ste rak, škorpijon ali ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): ta odnos je težje obvladati. Vi se svetu približujete s svojimi čustvi, vaš otrok pa z umom. Lahko mu pomagate razviti mehkejšo plat in uporabiti navdih za umetnost in glasbo. Dvojček bi se rad naučil igrati na inštrument, kot sta klavir in flavta, ker je toliko majhnih podrobnosti, na katere se je treba osredotočiti. Risanje in slikanje sta odlična za otroka, ki še ne govori. Morda boste naleteli na težave, ko želite ostati doma, vaš otrok pa ven. Bodite sočutni do njegovih potreb, a hkrati postavite trdne meje. Ste starš, ki vedno daje, in vaš otrok Dvojček bi lahko vašo mehko naravo uporabil v svojo korist, da bi vedno dosegel svoje. Kljub temu vam lahko otrok pomaga, da se izvlečete iz cone udobja , kjer bi lahko spoznali ljudi in videli kraje, ki jih nikoli prej ne bi. Zato se kdaj prepustite njegovi želji po novih dogodivščinah.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti.

Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

239 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page