top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: VENERA V OVNU

KAJ PREDSTAVLJA VENERA V NATALNI KARTI?

Rimski boginji ljubezni ni bilo zaman ime Venera. Venera je planet ljubezni, ki sporoča, kako ljubimo in želimo biti ljubljeni. Predstavlja potrebo po medsebojni interakciji, celotno pojmovanje ljubezni, naše vrednote, romantična čustva, smisel za estetiko, umetniški čut in finance.



PREHOD VENERE V ZNAMENJE OVNA

Venera 3. maja prestopi v ognjeno znamenje ovna, kjer bo ostala do 28. maja. V tem času nam ponuja priložnosti, da začnemo novo poglavje ljubezni, denarja in samozavedanja. V ovnu je ljubezen spontana in neposredna, kar pomeni, da smo pri srčnih zadevah drzni, sveži in nekoliko nestrpni. Z energijo ovna se ne oziramo nazaj. Oven je zelo neodvisno znamenje, ki je v veliki meri osredotočeno nase in na lastne interese. Za samske je to lahko spodbuden čas, da raziščete svoje možnosti - Venera v ovnu bo zanetila ogenj, zaradi katerega smo bolj samozavestni in odločni pri srečevanju in interakciji z drugimi. Za vse vezane, pa je idealen čas za raziskovanje osebnih želja drug drugega in skupno doživljanje novih stvari, da se ponovno zaneti ogenj med vama.

Venera v ovnu je čas za vlaganje vase – ne v večje nakupe ali dolgoročne naložbe, ampak v stvari, ki vam dvignejo samozavest in vaše veselje do življenja. Nova obleka ali aktiven oddih ob koncu tedna vas bodo poživili in prispevali k vaši izpolnitvi.

Z Venero v ovnu gre za življenje v trenutku, brez strahu pred preteklostjo ali skrbi za prihodnost. Čas je, da sledite temu, kar si želite, in se ne zadovoljite z manj.

OTROK Z VENERO V OVNU

Otrok z Venero v ovnu navdušeno izraža ljubezen. Ker Venera želi doseči in prevzeti druge, oven pa je osredotočen nase, otrok z Venero v ovnu vehementno izraža čustva in se predvsem ukvarja z lastnim zadovoljstvom. Čeprav se otroka poučuje o prednostih delitve z drugimi, utegne postati brezupno sebičen in zahtevati, da imajo njegove želje prednost pred drugimi.

Hitro prevzame pobudo, zato nepopustljivo zasleduje objekt svojega poželenja in se ne sprijazni z zavrnitvijo. V obdobju zmenkov bo močno zavzet za tisto kar želi, pa čeprav mu družbene norme branijo tako očitno zasledovanje svoje tarče.

Ta Venera ne upošteva čakanja, saj občutek privlačnosti vodi k takojšnjemu osvajanju. Dobra stran tega je, da otrok ve, česa si želi, in je pripravljen storiti vse, da to doseže. Slaba stran je vztrajanje pri svojem prav na škodo partnerja, kar privede do burnih, neenakopravnih prijateljskih in ljubezenskih odnosov. Tega problema ni mogoče na hitro rešiti, lahko pa se otroka uči spoštovanja legitimnih pričakovanj drugih v zvezi z odnosi ter predlaganja in sklepanja kompromisov z družinskimi člani in prijatelji.


Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page