top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: KAKO PODPRETI RAKA?

Kako lahko vaše horoskopsko znamenje podpre otroka v znamenju raka?


Kako lahko osnovne lastnosti vašega astrološkega znamenja pomagajo pri povezovanju s svojim rahločutnim rakom, ne glede na to, ali gre za spoštovanje njegove introvertirane strani ali spodbujanje njegove prirojene radovednosti.


Kaj potrebujejo mali raki?

Raka bi lahko imenovali tudi starš zodiaka. Ima naravne materinske nagone in vedno ga skrbi, če so vsi v redu. Otrok raka, se verjetno ne bo želel oddaljiti od vas. Dom in družinsko življenje sta zanj pomembna, raje kot velika druženja z vrstniki, cenijo zares globoke odnose, pa čeprav jih je malo. V šoli bi lahko vaš otrok potreboval malo več časa, da se spoprijatelji s svojimi vrstniki, saj so raki sprva lahko precej občutljivi in sramežljivi. Čeprav v svojem razpoloženju zelo nihajo, so zelo prijetni poslušalci. Zlahka lahko ugotovijo, kako se počuti nekdo drug in postavljajo veliko vprašanj o tem, zakaj je oseba žalostna, prestrašena ali razburjena. Imajo veliko srce in želijo vedeti, kaj lahko storijo, da bi se nekdo počutil bolje. Zaradi teh lastnosti so verjetno zelo povezan s hišnimi ljubljenčki ali mlajšimi brati in sestrami. Radi se počutijo koristne in radi služijo drugim.


Če ste oven, lev ali strelec

Oven, Lev ali Strelec (predstavniki ognjenega elementa): morda boste nekoliko težje razumeli, zakaj je vaš otrok tako introvertiran. Medtem ko bi vi morda radi začeli z novimi nalogami in se premaknili k naslednji izkušnji, bo vaš otrok morda potreboval veliko več časa doma. Vendar pa lahko vaša osebnost malemu raku pomaga premagati sramežljivost in si zgraditi zaupanje vase. Lahko ga spodbudite, da preskusi nov hobi ali predšolsko dejavnost. Lahko bi bilo koristno, če bi ga prijavili v likovni tečaj ali v skupinski šport, vendar se prepričajte, da ni nič pretirano tekmovalnega. Rak nič ne sovraži bolj kot konflikt in agresijo. Morda imate vi ljubezen do potovanj v druge kulture. Čeprav se vaš otrok verjetno rad drži udobnega in znanega okolja, poskusite načrtovati družinske počitnice ali izlete ob koncu tedna, da bo izkusil svet zunaj svojega doma.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, devica, kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): malemu raku lahko pomagate najti strukturo v vsakdanjem življenju. Vaš otrok verjetno obožuje domače naloge, kot je kuhanje ali večer družinskih filmov, vi pa lahko razumete njihovo potrebo po varnosti in lahko zanj organizirate te dejavnosti. Če bi bilo odvisno od vašega otroka, bi večino svojega časa preživel med igranjem s punčkami ali branjem knjig v svoji sobi, tako da mu lahko pomagate pri bolj praktičnih obveznostih. Če imajo težje domače naloge, boste z njimi potrpežljivi in ​​ga pripravili do tega, da jih opravi, ne da bi obupal. Lahko jih tudi pozovete, da pomagajo pri hišnih opravilih. Ponavljajoča se rutina, v katero se lahko vključi, lahko pomaga vašemu otroku dati občutek miru, še posebej, če se počuti čustveno preobremenjen. Vendar pa ne poskušajte otroku dati preveč pravil, saj se morda ne bo dobro odzval na kazni.


Če ste dvojček, tehtnica in vodnar

Dvojčka, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): lahko svojemu otroku pomagate, da bolje izrazi, kako se počuti. Lahko ste zelo analitični in radi govorite o vseh svojih idejah in mnenjih, medtem ko se vaš otrok lahko hitro odloča na podlagi svojih občutkov. Čeprav lahko k svetu pristopata na različna načina, si pomagata uravnotežiti drug drugega. Vaš otrok je morda nagnjen k zatiranju vsega, kar ga moti, zato mu boste lahko pokazali, kako učinkoviteje komunicirati, in ljudem sporočiti, kaj imajo v mislih. Raki so lahko precej sramežljivi pred vsakomer, ki ga ne poznajo. Ker imate vi kot starši naravne socialne veščine in se radi družite z drugimi, bi bilo koristno, če povabite otrokove sošolce k sebi domov, da se bo vaš otrok počutil udobno, medtem ko sklepa nova prijateljstva. V mirnejših dneh boste morda ugotovili, da se lahko povežete z intelektualno spodbudnimi dejavnostmi, kot so družabne igre. Radovednost svojega otroka lahko spodbudite tudi tako, da ga odpeljete v knjižnico in skupaj izbereta knjige.


Če ste rak, škorpijon ali ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): boste morda imeli zelo globoko povezavo s svojim otrokom. Vidva se lahko naravno razumeta, ne da bi se morala izražati z besedami. Ker ste prav tako intuitivni kot oni, boste morda lahko zaznali, kako se vaš otrok počuti, tudi če vam ne bo takoj povedal. Sami veste, da ste včasih preveč občutljivi, zato lahko svojemu raku pomagate razumeti, da sploh ni slabo biti čustven. Verjetno dajete velik pomen prakticiranju sočutja in prijaznosti do drugih, zato boste morda želeli svojega otroka vključiti v dejavnosti družbeno koristnega dela, kjer bo lahko skrbel za druge. Morda ima vaš otrok tudi ljubezen do živali, zato bi lahko skupaj uživala v obiskih živalskega vrta ali se doma igrala s hišnimi ljubljenčki. Poleg tega je bivanje ob vodi pomirjujoče za oba, zato se boste morda želeli učiti plavanja, načrtovati družinske izlete na morje ali imeti obilo igrač za uživanje med kopanjem.


Podpora astrologije vam lahko pomaga mentalno, čustveno in energijsko razumeti svojega otroka. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti. Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.


46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page