top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMa v ZNAMENJu OVNA


Mame, ki so rojene v znamenju ovna (21. marec - 19. april) so neustrašne in pristopajo k materinstvu, kot da gredo v boj – energetične in budne. Mama v tem znamenju je tekmovalna in si prizadeva biti najboljša v vsem, kar počne, kar pa velja tudi pri vzgoji. Prilagajanje, da postavijo potrebe in želje otroka pred svoje, je lahko za njih izziv materinstva. Za mamo v znamenju ovna je pomembno najti pravo ravnovesje med tem, da je ljubeča mama in da ima čas zase. Ženska v znamenju ovna ima polno življenje in čeprav se za svoje otroke žrtvujete, izogibanje svoji identiteti nikoli ne bo ena od njenih žrtev.

Mama oven deluje kot zagovornica svojega otroka, ga ljubi in je ponosna nanj. Pri vzgoji je lahko zelo podjetna. Popolnoma zaznava in čuti stanje svojega otroka v vsaki situaciji. Zato pomaga svojemu otroku, da se prilagodi v vrtcu ali šoli. Vedno bo na strani otroka in storila bo vse, da bodo njeni otroci srečni in zdravi. Mama bo vedno tam, da obriše otrokove solze, ko njen otrok zajoka, ko na igrišču strga hlače na kolenu ali ko se razide s prvo ljubeznijo. Vedno bo naredila vse, kar je v njeni moči, da se s svojim otrokom pogovori o njihovih težavah.


Za otroka bo mama v tem znamenju čudovit primer poguma in neodvisnosti, sposobnosti, da se ne prilagaja mnenju večine in obstoječim razmeram, ampak vedno izbere pravo pot, tudi če se razlikuje od standardne. Kljub strogim pravilom v družini bo takšna mama otroku odprla domišljijski svet in pokazala veliko možnosti, naučila doseči cilj, vedno znala zaščititi užaljenega otroka, pomagala izbrati smer pri dejavnostih, šolanju, poklicu.

Oven je neodvisno in samostojno znamenje, zato za svojega otroka lahko poskrbi sama. Mama v tem znamenju se ponaša s svojo neodvisnostjo in upa, da bo nekoč samostojen tudi njen otrok. Svojega otroka bo verjetno vzgajala, da se bo postavil zase, da se bo sam odločal in sam reševal svoje težave. Vodila ga bo na poti, vendar mu bo dala tudi svobodo in moč, ki ju potrebuje, da odloča sam.

Ženskam v tem znamenju najbolj ustreza aktiven življenjski slog. Dolgi sprehodi ali igra nogometa v parku so nalašč za to znamenje in otroke. Če ste mama ovnica, pazite le, da ne boste preveč tekmovalni, še posebej, če je kateri od vaših otrok občutljiv. Agresivno izkazovanje energije je za njih morda nekoliko preveč.

Otrokom se mame v ovnu večinoma zdijo navdih, razburljive, pogumne in čudovit zgled za posnemanje. Včasih vseeno lahko mislijo, da je takšna mama lahko malce neobčutljiva in ​​prepotentna. Vaš um je hiter, vaša usta pa še hitrejša, zato včasih rečete stvari, ki jih pozneje obžalujete. Zaradi temperamentnosti in ognjevitosti, je zelo pomembno, da le to obvladate in se naučite potrpljenja s seboj in z otroki.


Ko ste jezni, otroci to vedo. Čeprav je za otroke pozitivno (do neke mere), da vedo, da imate tudi vi paleto čustev, jih morate nadzorovati, saj lahko močna čustva prestrašijo malčke. Toda tudi, če je vaša jeza usmerjena na nekoga drugega – norega voznika, nesramnega soseda– lahko prežema prostor, zaradi česar vaši otroci hodijo po jajčnih lupinah. Čeprav se odzivate iz zaščitniškega nagona, boste morali posebno pozornost posvetiti obvladovanju svojega ognjenega temperamenta. Malo potrpljenja – do sebe in svojih otrok – je zelo koristno.


Vaši otroci bodo vedno cenili vašo iskrenost, v vsej njeni odkritosti, in vašo mladostno energijo, tudi ko boste starejši. Vseeno pa se potrudite, da jim pokažete tudi svojo nežno stran. Vedeti morajo, da se lahko zanesejo na vašo čustveno podporo in vašo moč. Kako se povežete s svojim otrokom pa je seveda odvisno tudi od njegovega zvezdnega znamenja.


Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.


135 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page