top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Energija ovna: sezona poguma

Updated: Mar 17

Energija ovna zaznamuje nove začetke in spravi stvari v akcijo. Vladajoči planet tega znamenja je Mars, planet akcije, agresije in ognja. Pri ovnu se lahko srečamo z ognjeno energijo novih začetkov, ki se manifestira skozi pogum, vodstvo, navdušenje, a tudi napadalnost, trmoglavost in nepotrpežljivost.

Oven želi v življenju nekaj začeti, prebiti omejitve in pričeti plavati s tokom, kar začutimo ob nastopu pomladi. Sprejeti moramo novo energijo. Oven vedno išče nove priložnosti, izzive, projekte ali izkušnje.



Energija ovna = nov zagon


Od 20. marca do 19. aprila sije Sonce skozi zodiakalno znamenje ovna, zato radi rečemo, da stopamo v sezono ovna, ko po našem kozmičnem nebu poteka močan zagon, ki nam prinaša priložnost, da začnemo nove stvari in sprejmemo svežino pomladi, ki jo lahko izkoristimo kot pobudo za nove projekte. V tem obdobju so vsa znamenja blagoslovljena z zajetno količino ovnove drzne in impulzivne energije.

Da bi razumeli sezono ovna, je treba poudariti, da je oven kardinalno znamenje, zato ima veliko zagonske energije. Ta v sezoni ovna iz v vseh izvabi neustrašnega pionirja. Kot prvo ognjeno znamenje se oven zanaša na strast in vznemirjenost ter vedno navdušeno sledi svojim impulzom. Oven je zelo neodvisen in predstavlja moč ter upanje novih začetkov.


Ko je Sonce v ovnu je lažje narediti korak naprej in začeti nove stvari, saj Sonce pravkar začenja novo potovanje skozi kolo zodiaka, zato je še posebej v podporo začetkom. To je čas, da se razširite, rečete da novim stvarem in ukrepate glede vsega, za kar sicer še niste našli poguma. Ker je ta kozmična energija pogumna in pripravljena skočiti v akcijo, tudi mi lažje poskusimo nekaj novega.


Ta sončni prehod vedno močan čas za določitev ciljev, ki jih želite doseči v prihajajočem mesecu. Več uspeha boste imeli, če boste delali male korake proti svojim ciljem. Ovnova energija nima dovolj vzdržljivosti za dolgotrajne projekte, zato obstaja večja verjetnost, da boste izgoreli, če boste delali preveč in prehitro. Izkoristite ta čas, da predstavite svoje zamisli in se zanesite na svojo ekipo, da jih boste preoblikovali v trdne načrte.


Izkoristite samozavestni duh prvega znamenja zodiaka, ki vam pomaga osvoboditi strah in dvom vase. Naj bo vera v središču vaše nove usmeritve. Konec koncev je tisto, kar nas resnično osvobaja, odločitev, da opustimo stari način bivanja.



Za personalizirane horoskope preverite ponudbo in mi pišite.

164 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page