top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KAJ PRINAŠA SATURN V RIBAH?

POMEN SATURNA

V astrologiji je Saturn planet, ki zahteva red, disciplino, odgovornost, skrb in delavnost. Zahteva brezkompromisno izpolnjevanje dolžnosti in prevzemanje odgovornosti za vsa svoja dejanja. Saturn jemlje življenje resno in ima visoka pričakovanja. Pričakuje konkretne rezultate in potrpežljivo čaka na njih.


SATURN V NATALNI KARTI

Saturn nas neizprosno sili, da se naučimo lekcij hiše, v kateri se nahaja. Omejitve, strah in pritisk so vedno prisotni na področjih, ki jih v karti obvladuje Saturn. Ne moremo mu ubežati in pri njemu ni prostora za napake. Če je naloga v hiši, kjer je Saturn , opravljena, vas bo ta planet horoskopa nagradil z modrostjo, zaupanjem in potrpežljivostjo. Nekdo s Saturnom v šesti hiši mora vse svoje napore usmeriti v službo, da bo delo zares dobro opravljeno.


KAJ PRINAŠA SATURN V RIBAH

Saturn 7. marca prestopi v ribi, kjer bo ostal vse do 14. februarja 2026. Ker gre za vodno znamenje, znano po svojih abstraktnih idejah, ustvarjalnosti, sočutju in prepuščanju toku s spremenljivo energijo, pomeni, da je znamenje prilagodljivo, prosto tekoče in odprto za energije sveta okoli sebe. Saturn ima zemeljsko energijo, ki vlada zakonom, odgovornosti in omejitvam.

Obdobje Saturna v ribah se nam zato lahko zdi nekoliko težje. Sicer intuitivna, občutljiva energija rib bo prisiljena postati nekoliko bolj prizemljena in praktična.

Ustvarjalne, neoprijemljive ideje ribje energije lahko po zaslugi Saturna pridobijo otipljivo realnost, zato je to obdobje lahko tudi dobro. Če je energija rib kot glasba, nam Saturnova prisotnost lahko pomaga zapisati glasbene note, ki ustvarijo melodijo.

Saturn ima zelo prizemljeno, praktično energijo, zato združite ustvarjalno energijo rib, da bi dosegli ravnovesje, ki vam lahko pomaga prenesti svoje kreativne ideje v realnost in jih celo spremeniti v posel.


Pod to energijo smo povabljeni, da se vprašamo, kako bomo prevzeli odgovornost za svoje ustvarjalne vizije in katere oprijemljive stvari lahko naredimo, da svoje sanje spremenimo v resničnost.

Saturn nam bo lahko postavil omejitve, zaradi katerih se bomo počutili zatajeni ali frustrirani, vendar samo zato, da bi razmislili in ugotovili, kaj si resnično želimo in za kaj smo se resnično pripravljeni zavzeti.


Poglejte skozi katero področje življenja vam bo prehajal Saturn in dovolite energiji Saturna, da vas na tem področju organizira in strukturira, da bi se naučili dragocenih lekcij, ki bodo spodbudile osebno rast in razvoj.

(Npr. če vam bo Saturn prehajal 10.hišo kariere, bo verjetno le ta zahteval večje delovne obveznosti, morda vam bodo dodeljene vodstvene naloge ali celo ustanovite svoje podjetje, vendar le pod pogojem, da so bili v preteklosti zasnovani dobri temelji).


Če vas zanima, v kateri hiši se nahaja vaš Saturn, mi pišite.

56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page