top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KAKO SE VAŠE ZNAMENJE UJEMA Z OTROKOVIM:RIBI

Kako najbolje izkoristiti energijo otroka v znamenju ribi glede na vaše znamenje?

Ribi, sanjači zodiaka, so zelo nežni in prijazni otroci, obenem pa imajo zelo čustveno in občutljivo naravo.



Kaj potrebujejo male Ribe?

Ribe so najbolj intuitivno in ustvarjalno znamenje v zodiaku. Ti otroci so veliki sanjači. Imajo veliko umetniških talentov in se bodo želeli ustvarjalno izraziti. Večina njihovih dejanj je močno motivirana z občutki sočutja in razumevanja. Potrebujejo veliko možnosti za razvijanje domišljijske ustvarjalnosti. Zelo radi imajo, ko jim berete pravljice, še bolj pa uživajo, ko jim pripovedujete zgodbe. Otroci v tem znamenju so bolj introvertirani kot druga znamenja. Ker so zelo dovzetni za energije drugih ljudi in njihovega okolja, morajo preživeti čas sami, da si napolnijo baterije. Verjetno bodo raje samostojno ustvarjali, kot se igrali v veliki skupini z drugimi otroki. Včasih se jim je težje oprijeti realnosti. Skoraj kot da bi bili polovico časa v svojem malem svetu. Morda jih bo težko vključiti v delo; vedno bodo boljši z manj strukturirano rutino.

Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): vam bo morda težko razumeti, od kod prihaja vaš otrok. Medtem ko vi radi hitro ukrepate, gre vaš otrok, kamor ga nosi življenje. Pozitivna stran je, da to znamenje izvabi vašo občutljivo stran in vas uči, kako se upočasniti. Ker sta si tako različna, bo vajin odnos, v katerem bosta poudarjeni osebnostni slabosti obeh, učenje drug od drugega. Vaša močna narava bo služila kot podporni sistem za Ribi. Na splošno je vaš otrok sramežljiv, zato mu lahko pomagate, da izstopi iz svojih lupin in komunicira z drugimi. Izziv za vas je naučiti se biti manj gospodovalni. Pri opravilih, povezanih z delom, ga lahko naučite, kako naj bodo bolj učinkoviti in realistični, ne da bi jih poskušali nadzorovati. Samo zato, ker otroci v tem znamenju ne želijo biti ves čas »vklopljeni«, še ne pomeni, da so leni.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, Devica, Kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): oba iščeta varnost, zato se včasih zdi, da dopolnjujeta drug drugega. Dobro sodelujeta, ker vaša zanesljiva osebnost uravnoteži otrokove bolj domiselne lastnosti. Lahko ga naučite, kako uresničiti svoje zamisli in mu pokažete, da je ustvarjanje včasih počasen proces. Tudi vaš otrok lahko v vas vzbudi čustva, za katera niste niti vedeli, da jih imate. Življenju se približujete z mislimi, medtem ko se vaš otrok do življenja približuje z občutki. Naučiti se boste morali odpreti in biti bolj občutljivi. Otrok Ribi je zelo intuitiven, deluje na podlagi občutkov in včasih ima težave z razumevanjem. Vi morate videti, da lahko verjamete. Ribe pa lahko občutijo stvari, preden se zgodijo. Torej, če vaš otrok noče nekam ali ne želi biti z nekom prijatelj, je to običajno zaradi razlogov, ki jih vi ne vidite. Zaupajte otrokovemu instinktu, a mu hkrati pokažite, kako naj bo nekoliko manj čustveno reaktiven. Zlahka jih zanese.


Če ste dvojček, tehtnica, vodnar

Dvojček, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): vi ste tisti, ki boste najverjetneje imeli nesporazume s tem znamanjem. Izmenjava čustev vam je morda tuj koncept, zato boste težko ugotovili, zakaj jih ima vaš otrok toliko. Do življenja pristopate bolj odmaknjeno in cenite svojo neodvisnost. Ribe običajno potrebujejo nekoga, na katerega se lahko naslonijo, in otrok se bo obrnil na vas. To bo priložnost, da postanete bolj prizemljeni. Pozitivno je, da lahko svojega otroka navdihujete, da razmišlja na nove in inovativne načine. Kot starš ste zelo odprti za otrokovo obliko samoizražanja in spodbujate njegovo edinstvenost. Našli boste skupne točke, ko mu boste pomagali pri bolj nenavadnih hobijih. Da bi uravnovesili otrokova močna čustva, ga lahko naučite, kako stopiti nazaj in racionalizirati svoja čustva. Prav tako se zlahka vživite v njegov odpor do vsakodnevnih opravil in potrebo po osamljenosti, ker enako velja tudi za vas. Lahko pomagate tako, da najdete manj dolgočasen pristop k otrokovim obveznostim.


Če ste rak, škorpijon, ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): z otrokom imate naraven odnos. Ker sta oba tako sočutna, boste pogosto vedeli, kako se počuti vaš otrok, ne da bi vam bilo treba povedati. Vaša čustva včasih lahko odražajo njegova. Na življenje gledata podobno in vez, ki se razvije med vama, bo zelo globoka. Vendar pa obstaja tveganje, da postaneta preveč odvisna drug od drugega. Otroka boste morali aktivno spodbujati, da gre v svet in bo bolj družaben. Oba sta nagnjena k temu, da ostaneta doma, saj se tam počutita najbolj varno. Ko bo čas za obiskovanje šole, se bo težko ločiti drug od drugega. Spodbujanje otroka, da izrazi svoja čustva, to bo vaša močna stran, saj ste tako dobro seznanjeni z nagovarjanjem svojih. Na ta način lahko otroku pomagate premagati strahove in ne obdržati vsega v ustekleničenju.


Za vzgojo namreč ni dovolj le ogromno ljubezni ali veliko znanja in časa.

Vsak otrok - sploh tisti, ki se nam zdi še posebej “drugačen” od katerega od staršev, potrebuje tudi razumevanje in odobravanje svoje individualne narave.

Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti?


Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.

85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page