top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMA V ZNAMENJU DVOJČKA

Mame, ki so rojene v znamenju dvojčka (21.5 - 20.6.) so živahne in polne življenja, hkrati pa se zlahka dolgočasijo. Pogosto imajo tesno vez s svojimi otroki, saj jim je najpomembneje, da so prijatelji, a zato imajo včasih težave s postavljanjem meja. Mame v tem znamenju so osredotočene na ustvarjanje neodvisnih posameznikov, ki jih zanima svet okoli njih. So intenzivne, obožujejo presenečenja in izvajajo veliko dejavnosti. Njihov mladostni duh je kot nalašč za povezovanje z njihovimi otroki. Popolnoma razumejo svoje otroke in ko morajo otroka nekaj naučiti ali razložiti, bodo z njim organizirale skupne igre.

Dvojčki so eno izmed ustvarjalnih znamenj zodiaka in so zelo prilagodljivi. Mame dvojčka imajo vedno zaposlene misli in uživajo v dejavnostih, ki jih intelektualno navdihujejo in tako pogosto na ta način spodbujajo svoje otroke in jih skušajo navdušiti za učenje, zlasti skozi igro. Otrokova izobrazba bo za njih izjemnega pomena. So odlične učiteljice in pride prav, ko njihovi otroci postanejo radovedni in sprašujejo o mnogih življenjskih vprašanjih. Za razliko od večine mam, je mama s tem sončevim znamenjem bolj potrpežljiva oseba in se z veseljem odzove z dokazanimi znanstvenimi dejstvi, da zagotovi bogato izobraževalno izkušnjo.

Rade berejo svojim otrokom, jih peljejo v lutkovno gledališče/kino ali skupaj gledajo televizijo, da se o tem lahko pogovarjajo z otrokom. Cenijo bister um in svoje malčke vzgajajo, da bodo tako bistri, radovedni in samosvoji kot one.

Komunikacija je ena od njihovih prednosti, vendar dvojčki niso tako dobri v izražanju svojih čustev, zato morda otroci ne bodo prejeli dovolj čustvene varnosti. Zelo pomembno je, da se naučijo otrokom dati dotike, toplino, ljubezen in komplimente ter ustvariti mir, kjer bo vsem udobno. Otrok mora biti prepričani, da ga ima mama rada in ga podpira, ker bo v nasprotnem primeru sčasoma začel čutiti pomanjkanje ljubezni in bo to razumel kot pomanjkanje ustrezne pozornosti ali zanimanja zanj. Mama dvojček si želi biti otrokova najboljša prijateljica, zato se z njim vedno odkrito pogovarja in svojega otroka obravnava kot sebi enakega. A otrok potrebuje starša, zato v zgodnjem otroštvu otroka i dobro izpostavljati zrelim temam. Dvojček je odlična mati, ko se nauči ravnotežja. A na žalost jo lahko njena nedoslednost pogosteje spravi v težave. Da bi se vaši otroci počutili varujejo dele dneva, na katere se lahko zanesejo, na primer redne družinske večerje in rutino pred spanjem. Vsekakor obstaja čas in prostor za spontanost. Za vzgojo namreč ni dovolj le veliko znanja in časa. Vsak otrok potrebuje tudi razumevanje in odobravanje svoje individualne narave.


Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti? Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj. Preverite ponudbo in mi pišite.


66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page