top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

SEZONA BIKA

Bik je drugo znamenje zodiaka in prvo stalno zemeljsko znamenje horoskopa, ki mu vlada Venera, boginja ljubezni. Je znamenje, ki nas uči o telesnosti življenja in užitku uživanja v materialnem svetu. Bik simbolizira vrednotenje in občudovanje tistega, kar je neposredno vidno. Mora se dotakniti, povohati in okusiti stvari, da bi jih zares dojel. Narava bika je podobna naravi Zemlje, kamor posadimo seme in opazujemo njegovo rast. Obdarjen je s potrpljenjem, dopušča, da se stvari dogajajo ob svojem času. Osnova tega znamenja je energija, ki nam vzbuja željo po uživanju. Naravo, sebe, druge si želimo predvsem občutiti. Bik ima osnovno čutilno sposobnost doživljanja, občudovanja in vrednotenja s petimi čutili, ki jih predstavlja astrološki element zemlje. Bik, tako kot zemlja, ima stalne kvalitete in predstavlja vse, kar je konkretno, vidno, čutno in čutilno.


POČASI IN VZTRAJNO Od 20.aprila do 20.maja, Sonce sije skozi zodiakalno znamenje bika, zato radi rečemo, da stopamo v sezono bika, kjer bomo odločni, vztrajni in potrpežljivi. Med sezono ovna smo posadili seme, zdaj je pa čas, da se semena začnejo odpirati in utrejo pot na površje našega življenja. Tako kot tulipani, ki zahtevajo ogromno potrpljenja, ga zahtevajo tudi naši cilji.

Naslednji štirje tedni bodo v znamenju postopnih sprememb, potrpežljivosti in osredotočenosti, saj sta počasnost in vztrajnost glavni miselni vodili bika. Energija bika je zagotovo lahko trmasta, a tudi koristna, ko gre za to, da ostanemo izjemno osredotočeni na svoje cilje in ideje. Obenem je v tem procesu potrebna potrpežljivost, ker se naši novi začetki še ne bodo popolnoma razcveteli.

Sezona bika pa ni povezana le z delom, ki ga lahko opravimo, ampak tudi z užitkom, ki ga lahko občutimo. Sezona bika nas vabi v naravo, da se je dotaknemo, da vklopimo svoja čutila, poslušamo brnenje čebel, zavohamo svežo travo in listje na drevesih, opazujmo barve narave, okušamo in se prepuščamo svetu instinktov. Ker bik vlada materialnemu svetu, bomo opazili poudarek na svojih financah in imetju, zato je verjetno pravi čas, da pregledamo svojo porabo in ustvarimo nove finančne cilje.


Zdaj je idealna priložnost, da se upočasnimo, prepustimo predstavi, ki jo uprizarja svet, ter izkoristimo obdobje Bika, da bi se naučili dati vrednost tudi samemu sebi. Ta sezona nas bo spomnila tudi na to, da delo ni edino, kar obstaja. Živimo na planetu, ki je poln barv in občutkov in prav tu lahko uživamo.



Za personalizirane horoskope preverite ponudbo in mi pišite.




71 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page