top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMA V ZNAMENJU BIKA

Mame, ki so rojene v sončnem znamenju bika (20. april - 21. maj) so zelo potrpežljive, pripravljene prenašati številne zvijače svojih otrok in organizirati svoj vsakdan v skladu z njihovimi interesi.

Mama bik ima zelo močna čustva do svojega otroka in mu izkazuje ljubezen in skrb. Zelo jo skrbi kakršno koli nelagodje otroka in poskuša izpolniti vse njegove muhe. Skrbi za preglede pri zdravniku, šolske dogodke in vedno preverja, ali je domača naloga narejena. Njena stalna prisotnost daje otrokom pomemben občutek varnosti, kar jim pomaga, da se v svetu počutijo samozavestni.

Struktura vzgoje malčkov je za mamo v tem znamenju povsem naravna, in ko gre za organizacijo teh najpomembnejših starševskih prioritet, jih prevzame nase. Zdi se, da zmore vse in ravno to je del njene težave: prepoznavanjem, da potrebuje pomoč.


Zaradi velike ljubezni do otroka lahko mama v znamenju bika razvaja otroka z dragimi igračami in darili, zaradi česar sčasoma lahko postane materialist. Da bi to preprečili, se izogibajte razvajanja, nagrajevanja ali pretiranega obdarovanja z luksuznimi dobrinami. Otrokom kupite predmete, ki prispevajo k njihovemu razvoju, na primer glasbila, knjige, ustvarjalne sete, namesto dragih oblačil ali svetlečih igrač.

Mama v znamenju bika ne sme pozabiti, da je treba človeške lastnosti - prijaznost, ljubezen, skrb za druge - ceniti nad kakršno koli materialno koristjo. V nasprotnem primeru se otrok nauči ljubiti svoje starše zaradi tega, kar so mu dali v materialnem smislu.

Ta mama je vedno pripravljena pomagati otroku z besedami in dejanji, jih usmeriti na pravo pot. Svojemu otroku je zgled vztrajnosti, zanesljivosti, razumevanja, potrpežljivosti in mirnosti. Biki ljubijo stabilnost, udobje, lepoto in harmonijo, zato poskušajo te lastnosti prenesti na svoje otroke. Združujejo visoko razvit um, prijaznost, intuicijo in zdrav razum. Te lastnosti bodo pomagale najbolje izobraževati mlajšo generacijo in otroke usmeriti na pravo pot življenja, kar bo zagotovo odlična popotnica.


Mama s Soncem v biku je predana, trdo dela in se vedno potrudi, da zaščiti svoje otroke. Ima najboljše namene, a si želi, da bi bil njen trud prepoznan. Želela bo, da njeni otroci pokažejo, da cenijo njeno predanost, in rada sliši, kako odlična mati je.

Ko njeni otroci počnejo in govorijo stvari, ki jih ne pričakuje, je zelo pomembno, da naredi kompromis. To je daleč najbolj trmasto znamenje zodiaka in bikovo mamo je skoraj nemogoče prepričati, da bi si premislila, vendar je treba ozavestiti, da so otroci še vedno posamezniki, ki bodo sčasoma oblikovali svoja lastna prepričanja.


Ko malčki odrastejo, je hvaležna za ves trud, ki ga je vložila. Otroci z dobrimi manirami in spoštovanjem avtoritete so tisto, kar si želi doseči. Ni mama, ki bi poskušale biti otrokova najboljša prijateljica, si pa prizadeva za bližino s svojimi otroki.


Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.


Preverite ponudbo in mi pišite.


152 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page