top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KAKO SE VAŠE ZNAMENJE UJEMA Z OTROKOVIM: ŠKORPIJON


Škorpijoni so lahko zelo odločni in radovedni otroci, ki potrebujejo tudi dovolj časa, da so sami in se na tak način napolnijo.


Kaj potrebujejo mali škorpijoni?

Škorpijoni ničesar ne počnejo polovično in svoje srce vložijo v vse, kar je njihova strast. Če imate otroka v znamenju škorpijona, njegov pristop k življenju temelji na principu "vse ali nič". Morda točno vedo, s kom želijo biti prijatelji ali katere dejavnosti želijo početi, in če jih nekaj ali nekdo ne zanima, boste to vedeli. Vaš otrok ima močno intuicijo in morda bo lahko sam začutil, kdaj je neka situacija slaba ali če je kdo v njegovi bližini razburjen. Želijo razumeti, kako ljudje delujejo, in lahko postavljajo veliko vprašanj o določenih temah. Ne glede na to, ali gre za dinozavre, medicino ali umetnost in obrt, če vašega otroka neka tema zanima, se lahko osredotoči na učenje vsega, kar je o njej treba vedeti. Vaš škorpijon je lahko tudi precej introvertiran in občasno potrebuje čas zase, da se napolni. Morda ne marajo velikih družabnih izletov, saj bi se raje družili z ljudmi, ki so jim najbližji in jim lahko zaupajo. Čeprav velikokrat nimajo velike skupine prijateljev, so običajno močno zvesti tistim, za katere jim je mar. Področje, na katerem se lahko vaš otrok sooči s težavami, je učenje izpuščanja nadzor. So zelo odločni in lahko se fiksirajo na to, da morajo zadeve iti v določeni smeri, vendar morajo delati na zaupanju, da se vse zgodi z razlogom.



Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): lahko svojega otroka naučite, kako sprostiti močna čustva na zdrav način. Vaš škorpijon ima lahko pogosto intenzivne reakcije ali je zelo občutljiv na to, kar mu ljudje povedo, zato bi mu lahko pokazali, kako naj izrazi svoja čustva, namesto da goji zamere. Prav tako ste po naravi optimistični in odprti, medtem ko je vaš otrok morda nekoliko bolj introvertiran. Morda ga boste želeli spodbuditi, da se prijavi na obšolske športe ali načrtuje skupna enodnevna potovanja po različnih regijah Slovenije. Lahko jih spodbudite, da gredo ven in vidijo več sveta. Vendar pa poskušajte občasno upoštevati otrokovo potrebo po zasebnosti in prostoru. Vi ste lahko precej energični, a vaš škorpijon morda ne čuti vedno enako. Poleg tega lahko čuti velik pritisk nase, da mora vse, kar naredi, biti popolno. Ne pozabite, da ima nadzor na večini področij svojega življenja. Morda boste dobri pri tem, da otroku pomagate stopiti korak nazaj in si ogledati širšo sliko . Lahko pokažete prednosti in učne izkušnje, ki izhajajo iz vsakega izziva.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, Devica, Kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): ste sposobni biti skala, na katero se lahko vaš otrok opre, ko se počuti čustveno razdražen. Vi se radi držite svojih preizkušenih vsakodnevnih rutin in vaš otrok škorpijon bo cenil strukturo, ki mu jo zagotovite. Če sledi majhnim ritualom in se drži dnevnega načrta, se lahko vaš škorpijon počuti bolj prizemljen in varen. Poleg tega lahko svojega otroka naučite potrpežljivosti. Medtem ko lahko vaš otrok sprejema odločitve hitro in na podlagi svojih začetnih občutkov, imate vi počasnejši in bolj premišljen pristop k načrtovanju svojega življenja. Svojemu škorpijonu lahko pokažete, kako naj dobro premisli, namesto da takoj reče ne ali se ostro odzove na vse, kar mu ni všeč. Ker se vaš otrok lahko nekoliko osredotoči na predmete, ki so mu všeč, mu lahko pomagate najti produktivne dejavnosti, ki ustrezajo njegovim interesom. Če želi vaš otrok izvedeti več o živalih, lahko načrtujete izlet v zavetišče za živali ali živalski vrt, če pa je obseden z dinozavri ali starodavnimi artefakti, ga lahko odpeljete v naravoslovni muzej ali park dinozavrov.


Če ste dvojček, tehtnica, vodnar

Dvojček, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): se bosta morala vi in ​​vaš otrok morda potruditi, da bosta na isti valovni dolžini, vendar se lahko drug od drugega veliko naučita. Vi se morda življenja lotevate z logiko in vse natančno analizirate, medtem ko vaš škorpijon sledi temu, kar mu sporočajo čustva. Vendar pa lahko ohranijo veliko svojih občutkov zakopanih in radi imajo svojo zasebnost. Po naravi ste dobri v komunikaciji, zato boste morda lahko otroka spodbudili, naj spregovori o vsem, kar ga muči. Morda jih boste želeli občasno vključiti v družabne dejavnosti in jim lahko pomagate, da se bodo bolje počutili na rojstnodnevnih zabavah ali obšolskih srečanjih z vrstniki. Vaš otrok škorpijon prav tako rad globoko razume stvari in pride do korenin, zakaj je oseba ali situacija takšna, kot je. Morda imajo veliko vprašanj, zato boste morda uživali v poglobljenih pogovorih z otrokom in mu pomagali najti odgovore na vse, kar ga zanima. Vaš škorpijon se bo zgledoval po vas zaradi tega, kako razgledani ste.


Če ste rak, škorpijon, ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): imate vi in ​​vaš otrok verjetno podobne osebnosti. Morda sta oba precej v skladu s svojimi čustvi, a včasih so lahko vajini občutki premočni. Morda ste vedno mislili, da ste občutljivi, vendar vaš otrok Škorpijon čuti vse enako globoko, tudi če vam tega ne pokaže takoj. Vendar ste zelo intuitivni, tako da lahko naravno začutite, kdaj ima vaš otrok lahkoten dan ali je razburjen. Poleg tega sta lahko vi in ​​vaš škorpijon oba precej introvertirana, zato se boste morda morali potruditi, da včasih pridete ven iz hiše in greste skupaj na sprehod ali načrtujete družinska potovanja. Ker sta oba vodna znamenja, bi lahko bil odhod na plažo ali bližnje jezero pomirjujoč. Morda boste tudi želeli pomagati svojemu škorpijonu raziskati njegovo ustvarjalno plat tako, da kupite umetnine in ročne izdelke ali ga prijavite na ure petja ali glasbe. Tudi če se morda sami radi prepustite toku, bo vaš otrok hrepenel po nekakšni strukturi, tako da bo užival v rednih vsakodnevnih dejavnostih. Eno področje, na katerem boste morda morali delati, je, da svojemu otroku dovolite, da raziskuje svoja zanimanja, ne da bi lebdeli nad njimi. Vaš prvi instinkt je, da jih negujete in skrbite zanje, vendar poskušajte svojemu škorpijonu vsake toliko dovoliti, da naredi svoje.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko.

Z astrološko karto si lahko pomagamo, ko se nam zdi, da otroka ne razumemo.

87 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page