top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KAKO SE VAŠE ZNAMENJE UJEMA Z OTROKOVIM: TEHTNICA

Kako biti starš mali tehtnici in kako se povezati z malčkom, ki je rojen v tem znamenju, glede na vaše znamenje?


Kaj potrebujejo male Tehtnice?

Tehtnica je mirovnik zodiaka. So zelo pozorni na potrebe drugih in radi poskrbijo, da se z vsemi ravna pošteno. Če imate otroka tehtnico, bo hrepenel po druženju z družinskimi člani ali vrstniki. Tak otrok je naravno spreten v sklepanju novih prijateljstev. Skozi tesne odnose lahko odkrije različne plati sebe. Ker pa je tehtnica rada obkrožena z ljudmi, se lahko včasih preveč ujame v to, kar drugi počnejo ali razmišljajo, namesto da bi se osredotočili na svoje lastne hobije in interese. 

Ker ne marajo konfliktov, doma ne bodo preveč moteči. Prav zaradi te lastnosti potrebujejo spodbudo, da je v redu, da se uveljavijo in dajo ljudem vedeti, da so razburjeni. Mala tehtnica je lahko polna ustvarjalnih idej, zato bo morda rada izražala svojo umetniško plat z ročnim delom, pisanjem ali pripovedovanjem zgodb. Ker imajo oko za lepoto, bi jih lahko še posebej zanimala igra vlog v dovršenih kostumih, pa tudi družinski obisk nakupovalnega centra ali muzeja.


Če ste oven, lev ali strelec

Oven, lev in strelec (predstavniki ognjenega elementa): tako vi kot vaš otrok se morata veliko naučiti en od drugega. Ker ste nagnjeni k neposrednosti in ste prepričani o tem, kar želite, boste morda želeli spodbuditi svojega otroka, naj razvije isto zaupanje vase. Vaš otrok je morda vedno vljuden, ker nikoli ne želi nikogar užaliti, vendar mu lahko pokažete, kako pomembno je spregovoriti med vrstniki in drugim izraziti svoje želje in počutje. Po drugi strani vas lahko lastnosti tehtnice naučijo umirjenosti, ko ste razburjeni, in vam lahko pokažejo, kako razviti večje sočutje do drugih.

Vaš otrok obožuje potovanja in učenje, zato boste morda uživali v skupnih dogodivščinah, pa naj bo to na igrišču ali v novi državi na družinskih počitnicah. Verjetno ni velik oboževalec tekmovalnih športov, tako da, če želite svojega otroka prijaviti na obšolske dejavnosti, morda razmislite o nečem mirnejšem, kot so plesne ure, gimnastika ali tenis. Otroka lahko spodbudite k samostojnosti in preizkušanju različnih interesov, tudi če ob sebi nima prijatelja.


Če ste bik, devica ali kozorog

Bik, devica, kozorog (predstavniki zemeljskega znamenja): ste sposobni zagotoviti strukturo v življenju svojega otroka. Vaš otrok bo cenil, kako stabilni in zanesljivi ste, in morda vas bo imel za zgled pri sklepanju lastnih prijateljstev. Vaša tehtnica je lahko tudi polna novih idej za dejavnosti, ki jih želijo preizkusiti. Njihove upe in sanje lahko oblikujete v nekaj bolj konkretnega, tako da jih prijavite na likovne ali glasbene ure. Ker lahko lastnosti tega znamenja povzročijo, da so preveč "v lastni glavi", ​​lahko povzročijo nagnjenost k pretiranemu razmišljanju o vsem. Zato jih je dobro vključiti v dejavnosti kot so skupni sprehodi v naravi ali vztrajanje pri dnevni rutini. Ne poskušajte biti zahtevni in strogi s svojo tehtnico, ker se ponavadi bojijo konfliktov in konfrontacij. Vaš otrok se morda rad giblje s svojim tempom, zato se boste morali sprijazniti s tem, da ne bo užival v enakem ritmu kot je vaš.


Če ste dvojček, tehtnica, vodnar

Dvojček, tehtnica, vodnar (predstavniki zračnega znamenja): vi in ​​vaš otrok razmišljata zelo podobno. Oba sta polna idej in morda uživata v dolgih pogovorih drug z drugim. Morda ste dobri pri učenju otroka novih besed in mu pomagate pri branju.

Če jih nagovorite, da vam pripovedujejo o svojem dnevu, se lahko povežete in zbližate. Malo verjetno je, da vam bo zmanjkalo stvari za povedati. Ker ste vi in vaš otrok precej družabni, se lahko pogosto zabavate s prijatelji ali povabite njihove sošolce na obisk. Reševanje ugank in iger, obisk knjigarne ali ogled predstav v živo so dejavnosti, ki spodbujajo um in jih boste z veseljem počeli skupaj. Svoji tehtnici lahko pomagate tudi pri artikulaciji lastnih zamisli in mnenj o tem, kaj jim je všeč, namesto da bi vedno iskali druge, da se odločajo namesto njih. Ker navzven morda niste najbolj čustvena oseba, boste morali najti ravnotežje med tem, da boste svoji tehtnici namenili veliko naklonjenosti in hkrati spoštovali njihovo potrebo po osebnem prostoru.


Če ste rak, škorpijon, ribi

Rak, škorpijon, ribi (predstavniki vodnega znamenja): lahko svojega otroka naučite, kako poslušati, kaj mu sporočajo njegova čustva. Vaša tehtnica je verjetno rada v družbi vrstnikov, vendar imajo morda navado, da sprejemajo mnenja drugih ljudi in se strinjajo z dejavnostmi samo zato, ker vsi drugi to počnejo. Otroka lahko spodbudite, naj zaupa lastnim instinktom in mu pokažete, kako gojiti tesne, negovalne odnose, namesto da vso svojo energijo razdaja v velikih skupinah. Vi in vaša tehtnica se rada družita sama, vendar vas bo otrok morda občasno potegnil iz vaše lupine in vas spodbudil k druženju, tako da ga peljete v park ali na rojstnodnevne zabave prijateljev. Morda vas bo presenetilo, kako odprta in prijazna je vaša tehtnica, tudi do ljudi, ki jih ne pozna dobro. 

Oba imata rada umetnost in vse lepo, zato bi morda želeli obiskati muzej ali zanj urediti prostor za slikanje in risanje.


Podpora astrologije vam lahko pomaga razumeti svojega otroka mentalno, čustveno in energijsko. Otrokova rojstna karta je kot zemljevid njegove osebnosti.


Če vas zanima znamenje vašega otroka, preverite ponudbo in mi pišite.

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page