top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

dobra novica za ljubezensko življenje: KONEC RETROGTADNE VENERE

Venera - planet vrednot, ljubezni, lepote in denarja se po 40 dneh retrogradnega potovanja skozi znamenje kozorog, končno vrača v direktno gibanje, ki bo prineslo znatno olajšanje.

Namen tega retrogradnega obdobja Venere (od 19. decembra 2021 do 29.1.2022) je bila revalvacija naših odnosov, celotnega sistema vrednot in finančne situacije. V ospredju je bil globok notranji razmislek o stanju naših odnosov z drugimi, pa tudi s sabo, kar je lahko bilo za marsikog težko obdobje.

Tokrat je retrogradna Venera vabila k razmisleku o tem, kaj si zares želimo od svojega ljubezenskega in finančnega življenja. Če ste ob tem morda doživeli, da se je vaš partnerski odnos zaključil ali se je pojavila želja po prestrukturiranju finančnih ciljev, je retrogradno obdobje doseglo svoj namen.



ČAS ZA UŽIVANJE

Danes se Venera vrača v direktno gibanje, s tem pa je (notranje) delo na ljubezni, vrednotah in financah (za zdaj) opravljeno. Končno lahko uživamo v svojih pozitivnih preobrazbah in razmišljanjih, zlasti na področju ljubezni.

Venera bo ostala v Kozorogu do 6. marca. Izkoristimo ta čas, da se ozremo nazaj, premislimo kaj smo se naučili o svojih vrednotah in kako jih lahko uporabimo v svojih odnosih ter uresničevanju finančnih ciljev. Zdaj je čas, da naredimo prve prave korake k spremembam, po katerih hrepenimo. Če je bil čas retrogradne Venere je bil namenjen k spodbujanju razmisleka o tem, kaj si zares želimo na področju odnosov, je zdaj pred nami čas, ko se moramo osredotočiti na uresničevanje realnih in dosegljivih ciljev.



RETROGRADNA VENERA IN ROJSTNI HOROSKOP


Retrogradna Venera s sabo prinaša globok notranji občutek, da s strani svoje okolice niste ljubljeni in sprejeti. Ta občutek manjvrednosti vas skozi življenje pripelje do tega, da znate prepoznati in ceniti stvari, ki jih drugi spregledajo. Prepričanje, da so drugi vredni več, vas lahko vodi v dejavnosti, kjer svojo energijo vlagate v pomoč drugih. Med takšne aktivnosti sodita dobrodelnost in skrb za obnemogle. Socializacija je težavna, saj vas občutek nesprejetosti ustavlja, da bi izrazili svoja čustva in misli, saj se globoko v sebi bojite zavrnitve.

Za retrogradno Venero je ljubezen ena izmed ključnih stvari, ki jih v življenju potrebuje. Težava je v tem, da to potrebo zelo težko izrazite, s tem pa partner težko prepozna globino ljubezni, ki ste jo sposobni nuditi. Vaša zunanja podoba in vtis, ki ga dajete, ne razkrivata vašega resničnega jaza.

Slaba samopodoba vas nezavedno vodi v to, da se v partnerskih odnosih počutite manjvredni. Notranji občutek negotovosti se izraža skozi negativen odnos do samega sebe. Enostavno se nimate radi.



RETROGRADNA VENERA IN OTROKOV OSEBNI HOROSKOP


Ker je Venera sinonim za izražanje čustev, involucija te energije poveča intenzivnost narave občutij. Včasih se opazi zadržanost pri izražanju simpatij. Retrogradna Venera je izziv za najstnico, ki morda ne zaupa svojemu občutku ženstvenosti in preveč dvomi vase. Fantje z retrogradno Venero pa imajo svoje težave, recimo težnjo po zadrževanju svojih ljubezenskih občutij.

Vrednote so lahko nenavadne, privlačijo jih edinstvene umetniške oblike. Umetniško izražanje (skozi glasbo, slikanje, igranje, poezijo itn.) je pogosto pozitiven pristop k uravnavanju vpliva retrogradne Venere.

Spodbujajte otroka z retrogradno Venero k potrjevanju njegove lastne vrednosti. Redno in vztrajno pošiljajte močna sporočila, ki bodo utrjevala otrokovo pozitivno samopodobo in samospoštovanje.


Če vas zanima vaša Venera ali pa Venera vašega partnerja ali otroka, mi pišite.




106 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page