top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V VODNARJU

Merkur je planet komunikacije in razmišljanja. 2. januarja je prestopil v znamenje vodnarja, zato bomo v tem obdobju odprti za nove in izvirne ideje. Začeli bomo razmišljati izven okvirjev in naše razmišljanje lahko postane bolj objektivno. Naši komunikacijski in miselni vzorci bodo spontani in imeli bomo možnost pogledati na življenje z drugega zornega kota ter pridobiti nove perspektive. Ker je vodnar zelo usmerjen v prihodnost, bomo morda porabili čas za razmišljanje o tem, kako narediti svojo prihodnost svetlo. Ko je Merkur v vodnarju naše misli in ideje postanejo bolj napredne, tako bomo razmišljali o tem, kaj bi lahko bilo ne pa o tem, kaj je. Vodnar želi ostati nevtralen in ne dovoli, da bi čustva ovirala kakršenkoli odločitve. Pomagal bo videti ljudi in situacije takšne, kot v resnici so.

Ker se 14. januarja vrača v retrogradnost, v tem času ne bo dobro sprejemati odločitev, zato počakajte z vsemi pomembnimi zadevami do 4. februarja, ko boste spet imeli zeleno luč za nadaljevanje poti po svojem tiru.



KAKO KOMUNICIRA OTROK Z MERKURJEM V VODNARJU?

Otrok z Merkurjem v vodnarju komunicira prijazno in neposredno, vendar je lahko preveč zaverovan v svoj prav in kljubovalen v svojem razmišljanju. Rad ima novo in edinstveno, poišče si prijatelje z nenavadnimi in inovativnimi idejami.


Otrok z Merkurjem v vodnarju je dober v znanosti in matematiki, saj združuje kvalitete zraka in ustaljenosti, ki omogočajo Merkurju izvrstno funkcioniranje v območju abstraktnega in vztrajnost na poti od ideje do njene realizacije. To je izvirni um, inovativen in včasih briljanten. Zanj so običajne nekonvencionalne ideje, ki se jih trdno oprime. Razmišljanje otroka z Merkurjem v vodnarju je izredno težko spremeniti, ko se enkrat trdno formira.


Najboljši način komuniciranja z njimi je racionalni pristop. Zaradi svoje naravne jasnosti in objektivnosti ta um zavrača vsakršno čustveno oviranje procesov razmišljanja. Rezultat je miselna hladnost zaradi opiranja na čisto logiko, kar ponazarja gospod Spock iz serije Zvezdne steze. Brez logičnih misli ne boste ničesar dosegli! Izkazovanje čustev je moteče za razredčen mentalni zrak otrok z Merkurjem v vodnarju.

Ker je Merkur vznesen v vodnarju, se zgodaj pokaže intuitivno zavedanje dejstva, da je vzorec vsega razmišljanja univerzalni um in da je razum produkt tega procesa. To védenje daje otroku z Merkurjem v vodnarju neosebno objektivnost, ki mu omogoča sprejemanje idej, ki bi lahko bile za druge nedoumljive ali nezaslišane. Oseba z Merkurjem v vodnarju brez težav verjame v neznane leteče predmete; če bi se v njeni soseščini slučajno znašel nezemljan, bi ga povabila na kosilo in se z njim krasno pogovorila o življenju v vesolju.



MOTIVIRAJNE OTROKA Z MERKURJEM V VODNARJU

Z otrokom z Merkurjem v vodnarju zlahka komuniciramo, če smo neposredni. Strpnost je najboljše orodje za ohranjanje odprtih komunikacijskih kanalov. Če ste kot starš sprejemljivi za novo in edinstveno, boste obilno nagrajeni z rezultati dopuščanja prostega izražanja otrokovega uma.


Prevzemanje širših idej je običajno za otroka z Merkurjem v vodnarju, saj se rad zavzema za pravičnost. V odnosu do človeštva je idealističen, zato ga lahko koncept človekoljubja tako pritegne, da prezre osebe v svoji bližini. Čeprav organizira proteste za pomoč zatiranim in manjšinam, lahko spregleda čisto realne potrebe svojih bližnjih. Otroka z Merkurjem v vodnarju je treba spomniti, da se dobrodelnost začne doma, da reševanje sveta ali kitov ne sme imeti prednosti pred obiskom baletne predstave, v kateri nastopa njegova mlajša sestra ali pred hranjenjem družinskega psa.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka ali za vas, mi pišite.



130 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page