top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: SONCE V KOZOROGU

Ob zimskem solsticiju se Sonce preseli v znamenje kozoroga, ki na simbolni ravni zaznamuje naše iskanje novega upanja v času teme. Kozorog je simbol gorske koze, ki se vzpenja višje in višje, zato se bomo v tem času tudi mi močno trudili za večje in boljše stvari. Kozorog je zemeljsko znamenje, ki mu vlada karmični planet Saturn, zato bomo s kozorogom vsi porabili nekaj časa za premišljevanje karmičnih lekcij iz preteklega leta. Ta tranzit poziva, da si zastavimo nove cilje in naredimo prve korake naproti uresničitvi teh ciljev. Ni naključje, da se novo leto zgodi pod kozorogovo taktirko. Ta vztrajni kozel ima rad nadzor, kar nam pomaga, da ostanemo na pravi poti, ko se povzpnemo po lestvici uspeha. Kot kozorog ravnamo tako da se organiziramo in načrtujemo prihodnost. Sonce v kozorogu je idealen čas za nekaj dodatnih ur v pisarni. Kozorogov največji boj pa je iskanje časa za zabavo, zato si vsake toliko časa oddahnimo.

OTROK S SONCEM V KOZOROGU

Kozorog je kardinalno zemeljsko znamenje, ki ga definirajo odločnost, praktičnost, ambicioznost, zanesljivost in vztrajnost. Znamenita gorska koza ga simbolizira v vsakem pomenu. Višje, hitreje, močneje so njegove glavne značilnosti. Kozorogu vlada Saturn - planet zrelosti in ambicije, zato kozorogi že kot otroci delujejo kot mali odrasli, saj zelo dobro vedo, kaj si želijo v življenju in kako to doseči. Pogosto so bolj resni kot drugi otroci, razvedrijo pa se šele pozneje v življenju. Kozorogi celo življenje lovijo svoje cilje, dokler jih ne dosežejo, pri tem pa jih vodijo delo, marljivost in trma. Kozorogi so na poti proti vrhu brezkompromisni. Ko pridejo na vrh, pa lahko hitro zgubijo interes, če se znajdejo brez izzivov.


ČUSTVA PRI MALIH KOZOROGOV

Otrok kozorog navzven deluje hladen, a njegov notranji svet sploh ni takšen. S težavo zaupa, zato pot do njegovega srca vodi preko trdnega zaupanja v človeka. Že kot otroci so pogosto samotarji, nimajo prav veliko prijateljev, uživajo pa v družbi starejših otrok ali odraslih. Otrok kozorog se izogiba hrupnim zabavam in dogodkom. Njihova samopodoba temelji na fizičnem svetu in materialnih rezultatih, tudi nazivih. Mali Kozorog začuti globoko žalost, če ne dobi želenih stvari. Ohranjanje pozitivne naravnanosti je ključnega pomena za to znamenje. Morajo čutiti, da nekaj ustvarjajo, gradijo ali izboljšujejo. Pomanjkanje izzivov vodi do apatičnosti. Ker so perfekcionisti in imajo visoke ambicije, jih nezmožnost doseganja lastnih standardov, lahko pahne v depresijo.


Hiša, v kateri je Sonce, kaže, kje otrok potrebuje posebno priznanje. Aspekti z drugimi planeti pa bodo še dodatno določili področja, ki okrepljeno ali pomanjkljivo podpirajo razvoj samopodobe. Če vas zanima horoskop vašega otroka, mi pišite.


228 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page