top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

SONČNI MRK V STRELCU

Updated: Dec 2, 2021



Ko se Luna na premici med Zemljo in Soncem poravna in postavi med Zemljo in Sonce, njen položaj zastre svetlobo Sonca in takrat govorimo o sončnem mrku. Astrološko gre za enega najmočnejših in dramatičnih pojavov, saj nas mrki predramijo, premaknejo in pretresejo naša čustva. Sončni mrk je istočasno tudi nova luna, ki ima ogromno moč. V veliki večini lahko v enem letu opazujemo dva sončeva mrka.


Sporočilo sončnih mrkov


Mrki kažejo večje in pomembnejše spremembe, take, ki jih je težko spregledati. Sončni mrk je pri tem zelo glasen in dramatičen, sporoča pa, da se bo nekaj končalo, zato da bi se začelo nekaj novega. Predstavljajte si mrk kot hojo po razmajanem starem mostu. Ko se sprehajate čez ta most in opazujete globino pod sabo, vas lahko hitro prevzame živčnost. Ko pridete na drugo stran, se most podre in vidite, kako kosi mostu padajo daleč v globino, kar vas lahko vznemiri. Most se podre, ko pridete na varna tla, vendar se najprej zaveste, da bi lahko bili na tem mostu, ko je padel (pa niste bili). Kar je še pomembneje, nikoli več ne boste mogli nazaj na drugo stran. Ko enkrat doživimo mrk, se ne moremo nikoli več vrniti v prejšnje stanje, saj vesolje želi, da napredujemo, ne želi, da se vrnemo k starim načinom. Ta možnost je za vedno odvzeta. Edina pot z mrkom je pot naprej. Če ugotovite, da vam ni všeč, kjer ste končali, imate vedno možnost, da spremenite smer, vendar morajo biti odločitve usmerjene v prihodnosti, brez vračanja v preteklost. Spremembe se lahko zgodijo takoj, lahko pa se pojavijo v naslednjih mesecih z vsakim naslednjim mrkom. Kljub temu je novica o teh spremembah pogosto šok. Sončni mrki ponavadi ustvarjajo nove začetke in nove priložnosti. Vedno moramo videti, kakšne povezave imata Luna ali Sonce z drugimi planeti, da bi ocenili, ali bo mrk povsem prijazen ali ne.


Sončni mrk in vi

Vsak mrk v eni seriji znamenj, pospeši dogajanje, ki ga najprej dvigne na višjo, bolj izpopolnjeno raven. Tako se nadaljuje, saj se vsak mrk te družine pojavlja, dokler se zadeva ne razreši. Vsak mrk prinese nov razvoj in se konča v obdobju 18 ali 24 mesecev.

Kot rečeno, na vas bodo vplivali le mrki, ki so pomembni za vašo rojstno karto. Točko mrka prestavimo v vašo natalno karto, ter tako ugotovimo, v katero hišo pade, kar nam nakaže področje, kjer se obetata konec ali nov začetek. Vedno pogledamo, če ima bližajoči se mrsk z natalnimi točkami ali planeti kak aspekt, nato opazujemo, kaj natalnega bo mrk sprožil.

Če so stopinje mrka predaleč od bližine planetov v vaši karti, bo za vas vpliv mrka imel lahko zelo blag učinek ali pa ga sploh ne bo imel.



KAJ PRINAŠA SONČNI MRK V STRELCU, 4.12.2021?

Prazna Luna s sončnim mrkom se bo dovršila na 12° Strelca, ki mu vlada Jupiter. To je zadnji mrk serije na osi dvojček-strelec, ki se je začel maja 2020 in zadnji, ki ga bomo imeli v tem znamenju do leta 2029. Zato končujemo svoje potovanje skozi ti dve znamenji, ter zaključujemo svoje karmične lekcije in zapuščamo pot naših preteklih prepričanj.

S prazno Luno in sončnim mrkom bomo prejeli val sveže in pustolovske energije, ki jo zdaj vsi potrebujemo. Odprimo se za novo pot, saj se začenja nov lunin cikel, obenem pa sončni mrk samo še ojača to energijo.


Kako najbolje izkoristiti novo energijo strelca?


Tako, da kreiramo iz pretoka in ne upora, saj nam strelec, ki je navdihujoč in optimističen, pomaga videti novo pot. Določimo svoje namere in se osredotočimo na tisto, kar je naša srčna izbira, saj je to pomemben čas za napredek s popolnoma novo perspektivo. Uporabimo energijo mrka za ustvarjanje novega zagona, ki nas bo premaknil naprej. Dovolimo ognjeni energiji strelca, da prižge upanje, novo vizijo, ki nas bo navdihnila v novem letu. Čas je, da sprejmemo življenje kot pustolovščino. Ostanimo odprti za svetlobo, čeprav je morda prisotna tudi tema. Spustimo negativne zapise iz preteklosti, ki bi nas lahko zadrževali, poslušajmo svoj lastni notranji glas in ohranimo svoje srčne izbire. Energijo prazne Lune izkoristimo za pripravo in načrtovanje novih idej, da bomo v času, ko Luna doseže kozoroga, pripravljeni na karierne preboje.

80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page