top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Astrologija za začetnike: Merkur v škorpijonu

Updated: Nov 8, 2021

Merkur - planet komunikacije in razmišljanja je od 6. novembra v škorpijonu. Intenzivnost in strast škorpijona se bosta tako kazala na področju komunikacije. Naše misli se bodo mešale z občutki in nas navdihovale, da postavljamo vprašanja in pridemo do dna dogodkom v našem življenju. To je čas globine in intimnosti, lahko je zelo učinkovito obdobje za pogovor o težjih/globokih vprašanjih glede odnosov, denarja in umrljivosti. Škorpijon je izjemno radovedno znamenje, ki se nikoli ne zadovolji s tem, kar leži na površini. Ve, da se pravi zakladi skrivajo v globini, zato si bomo v tem obdobju začeli postavljati več vprašanj in iskati skrite pomene, pa čeprav morda ne bomo zadovoljni s tem, kar odkrijemo.


Ko Merkur potuje skozi to znamenje se osvetlijo vsi najtemnejše deli nas samih. Bolj se zavedamo svojih strahov in želja, lahko se povežemo na veliko bolj intimne načine, ker lahko razpravljamo o temah, ki so običajno prepovedane. Toda Merkur v škorpijonu v vseh nas vzbuja skeptike. Čeprav se nam morda zdi, da v vsaki situaciji iščemo nekaj napačnega, gre v resnici za poudarjanje svojega negativnega razmišljanja, da bi dobili pozitivne rezultate. Tudi naše misli so bolj sumljive, ko je Merkur v škorpijonu. Ker je to čas, ki poudarja tajnost in zasebnost, hitro domnevamo, da se dogajajo stvari, za katere ne vemo. Če pa si preveč prizadevamo priti do resnice – kar je zelo verjetno pod Škorpijonovim vztrajnim vplivom – tvegamo, da ustvarimo dolgoročna vprašanja intimnosti in nezaupanja. Kljub temu ima Merkur v Škorpijonu potencial, da spodbuja tudi večjo intimnost.




OTROK Z MERKURJEM V ŠKORPIJONU

Za otroka z Merkurjem v škorpijonu je značilna prodorna inteligentnost, ki se izraža intenzivno, močno, skrivnostno, odločno in neprizanesljivo. Mali otrok z Merkurjem v škorpijonu utegne delovati zastraševalno, saj je očitno, da že zna razmišljati. V zgodnji dobi zastavlja vznemirljiva vprašanja o naravi stvari, zlasti smrti. Njegov um si prizadeva priti do dna vsem skrivnostim in neodgovorjenim vprašanjem. Detektivska fikcija je njihova glavna zabava, medtem ko jih najbolj privlačijo skrivnosti realnega življenja.

Vodno znamenje škorpijon sproža Merkurjevo receptivnost, s čimer so povezane psihične moči te pozicije. Če vaš otrok kaže sposobnosti izven čutnega zaznavanja, se nad tem ne smete zgroziti, ampak mu dovolite, da vam pove, kaj doživlja. Čustveno vznemirjen otrok z Merkurjem v škorpijonu lahko neločljivo pomeša občutja in razmišljanje. Pomembno je, da ga nežno vodimo do točke, ko se še čuti varnega pri izražanju svojih najglobljih misli, ki ga lahko včasih prestrašijo in zbegajo.

Šola redko povzroča težave otroku z Merkurjem v škorpijonu, saj uživa v odgovorih na vprašanje: "zakaj?" Njegov intenziven, raziskovalen um se rad uči, medtem ko zaradi svoje dobro razvite intuicije postane odličen raziskovalec. Pogosto razreši zahtevne šolske probleme, ne da bi točno vedel, kako je prišel do pravilnega rezultata. Če ga o tem povprašate, boste bržkone dobili odgovor: "Preprosto sem vedel."

Otrok z Merkurjem v škorpijonu ima globoko skrivnostno plat. Čeprav se utegne zdeti, da vam bere misli, pa poznavanje njegovih ni lahek zalogaj. Najbolje sicer je, da se ne vtikate vanj, saj varuje svojo zasebnost. Če boste preveč radovedni v tej smeri, bo postal sumničav glede vaših motivov zato bodite iskreni in direktni. Nikoli mu ne lažite, saj bo to ugotovil in vam ne bo več zaupal.

Naslednje njegovo zanimanje je spolnost. Morda se vam zdi, da je še prezgodaj za pogovor o tej temi, vendar boste z izogibanjem le še povečali njegovo očaranost nad spolnostjo. Neposredni odgovori bodo utrdili njegovo prepričanost o vaši integriteti, kar je bistveno za zgraditev zaupanja. Pazite, da ne boste izdali tega težko pridobljenega zaupanja, saj otroci z Merkurjem v škorpijonu redko odpustijo in nikoli ne pozabijo.

Miselna disciplina ni zanje nič težkega. Sposobni so globokih uvidov pri iskanju rešitev problemov. Zanje je značilna tudi dojemljivost, ki osupljivo spominja na sposobnost branja misli.


Če vas zanimajo znamenja glavnih gradnikov otrokove osebnost, med katerimi je tudi Merkur, mi pišite.

264 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page