top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Astrologija za začetnike: Sonce v škorpijonu

Sonce, ki se zdaj prebija skozi globine skrivnostnega Škorpijona, prebuja intenzivne občutke. Detektiv zodiaka, ki koplje pod površjem in odkriva skrivnosti o sebi, drugih in svetu nas uči transformacije. Pojavila se bo močna želja po emocionalnem poglabljanju in izpostavljanju najmočnejših čustev, zato je Škorpijonov mesec, pravi čas za preobrazbo na srčnih nivojih. Škorpijon zahteva odgovore, zato ne bo nič nenavadnega, če začutimo res močno željo po iskanju resnice, ki bi nas lahko preoblikovala. Prepustimo se tej želji s postavljanjem vprašanj, odprimo oči in ušesa ter raziščimo vse kar moramo.

Sonce v Škorpijonu vabi tudi k raziskovanju skrivnosti podzemlja in neznanega. Pri vseh intenzivnih občutkih, ki jih prebuja Škorpijon, pa bodimo pozorni na pretirane občutke ljubosumja, obsesije ali kompulzivnega vedenja in zahrbtnosti.





OTROK V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

Škorpijon je fiksno vodno znamenje horoskopa, ki ga definirajo intenzivna čustva, skrivnosti in strast, a tudi uničevalnost. Otroci v znamenju Škorpijona so občutljivi, odzivni, obzirni in prijazni, čeprav so pogosto zadržani in nimajo veliko prijateljev. So izjemno pozorni, nobena podrobnost jim ne uide in intuitivno lahko berejo ljudi, zato lahko pri njih pozabite na “poceni” vzgojne trike. Čeprav blestijo v družbi, se bolje počutijo v samoti. Velika težava Škorpijonov je, da s težavo zaupajo drugim. Škorpijon je znamenje transformacije, ki teži k temu, da prodre v sebstvo.


Potlačena negativna čustva pri Škorpijonih z leti prodirajo vedno globlje in ustvarjajo velike rane, zato imejte že od začetka veliko potrpljenja, ljubezni in jim ustvarite čustveno varno zavetje v svojem objemu in domu. Ko se pripravijo na “boj”, lahko igrajo umazano igro, zato poskušajte brzdati to plat svojega malega Škorpijona. Pogoja za to, da svojih intenzivnih čustev ne usmerijo v jezo in manipulacijo, sta občutka varnosti in ljubljenosti. Ne zaupajo zlahka, ampak sklepajo življenjska prijateljstva, ki so močnejša od mafijskih vezi. S pravilnim vodenjem in doslednim izkazovanjem ljubezni, lahko otroci s Soncem v Škorpijonu dosežejo čudeže. Napačno usmerjena intenzivnost prinaša uničujoč cunami. Zelo pomembno je, da jih že od malih nog učite, kaj je prav in kaj narobe.


Hiša, v kateri je Sonce, kaže kje otrok potrebuje posebno priznanje. Aspekti z drugimi planeti pa bodo še dodatno določili področja, ki okrepljeno ali pomanjkljivo podpirajo razvoj samopodobe.

Če vas zanima osebni horoskop vašega otroka, mi pišite.



410 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page