top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: SONCE V TEHTNICI

Vajeti prevzema eden od šefov, čas sprememb je pred nami! Današnje jesensko enakonočje je v znamenju tehtnice, saj Sonce prestopa v tehtnico. Že prestop v to znamenje, ko sta noč in dan enako dolga, napoveduje potrebo po ravnovesju. Sonce v tehtnici prinaša mir in harmonijo in neizmerno potrebo po ravnovesju, tudi povezanosti, lepoti in pomiritvi duše. Čas je za prakticiranje poštenosti, tako da le priznajte, če ste na skrivaj izpraznili omarico s sladkarijami. Obdobje tehtnice je polno milosti in je idealno za diplomacijo in mediacijo - srečanja z drugimi na pol poti. Tehtnica nas odpre za drugo plat zgodbe, ne samo svojo. Zahvaljujoč miroljubni in sodelovalni naravi tehtnice, lahko zgradimo mostove nad prepadi, ki so nas nekoč ločevali. Nudi podporo in moč za ponovno povezovanje. Je znak medsebojnega partnerstva z romantičnimi partnerji, sodelavci ali prijatelji, zato se lahko ti odnosi v tem času osvežijo z globljim pomenom. Morajo pa biti odnosi pošteni in uravnoteženi, sicer ne bomo zadovoljni.



OTROK S SONCEM V TEHTNICI

Tehtnica je kardinalni zračni znak zodiaka. Usmerjena je k ohranjanju harmonije. Če za prispodobo tehtnic vzamemo pravo tehtnico, bo ta na eni strani imela lepoto, na drugi pa medsebojne odnose. In oboje mora biti v popolnem ravnovesju. Tehtnice že v otroštvu pokažejo navdušenje nad lepimi stvarmi in se lahko za nekaj odločijo samo na podlagi videza - ker je pač privlačnejše barve ali oblike. Že kot dojenčki hitro reagirajo na lepo okolico, ki jih pomiri. Prav zato je izjemnega pomena, da tem otrokom dovolite, da imajo besedo pri opremljanju sobe. Vizualno zanimive in lepe igrače pri tehtnici vedno privabijo dobro voljo. Otroci s planeti v tehtnici so pogosto zelo družabni in uživajo v zabavah in drugih družabnih dejavnostih, dojenčki pa se že zelo zgodaj začnejo odzivati na pogovor. Tehtnice niso rade same in že od prvega dneva potrebujejo še nekoga v prostoru. Otroci in predšolski otroci bodo imeli radi stojnice o princih in princesah, še posebej, če se bodo zgodbice srečno končale. Če kot otroci v nekem trenutku nimajo druge družbe, bodo na zabavo povabili punčke, plišaste igrače ali hišne ljubljenčke. Kljub temu, da imajo željo po povezanosti, si istočasno želijo biti najpomembnejši. Sovražijo, če morajo veslati za čolnom. To je posledica spremenljive narave tega zračnega znaka in negotovosti, ki je tehtnica nosi v sebi. Zagotavljanje pozitivnih odnosov, v katerem vsak posameznik prinaša svoje najboljše lastnosti v odnos, je za tega otroka izjemno pomembna lekcija.


Hiša, v kateri je Sonce, kaže, kje otrok potrebuje posebno priznanje. Aspekti z drugimi planeti pa bodo še dodatno določili področja, ki okrepljeno ali pomanjkljivo podpirajo razvoj samopodobe. Če vas zanima horoskop vašega otroka, mi pišite.

117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page