top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: VENERA V ŠKORPIJONU

Venera - najsvetlejši planet danes prestopa v znamenje škorpijona. Je eden od osnovnih gradnikov otrokove osebnosti, zato je njeno znamenje zelo pomembno. Prehod Venera v škorpijona pomeni, da bomo hrepeneli po pomembnih in intenzivnih izkušnjah. Globina in intimnost postajata v tem času pomembnejša in nas spodbujata, naj za dolgotrajno romanco zamenjamo avanture. Z Venera v Škorpijonu bomo želeli osvetliti sence naših odnosov. Ko se združita Venera in Škorpijon, jih bo nemogoče prezreti. Čas je, da gremo v globino in poiščemo resnico. Ta tranzit daje našim odnosom velik vpogled v realnost, pa če si to želimo ali ne. Venera v Škorpijonu lahko razkriva tudi boj za moč in denarne skrbi. Način porabe denarja bomo postavili v ospredje. To je lahko tudi čas, ko bomo imeli večji interes za finančne naložbe ali odločitve o posojilih, zavarovanjih ali drugih področjih našega življenja v zvezi z denarjem. Da, Venera v Škorpijonu je lahko precej intenzivna, bodimo pripravljeni na izzive - tako psihične kot fizične.




OTROK Z VENERO V ŠKORPIJONU

Otrok z Venero v škorpijonu se izraža intenzivno. Pri starosti, ko se večina otrok še igra z vlakci in punčkami, se že zaveda spolnosti. Notranja raven čustev je tako močna, da naravo njegove želje odraža načelo "vse ali nič". Če otrok z Venero v škorpijonu ne more imeti, kar si strastno želi, ne sprejme nobenega nadomestka.


Otrok s to pozicijo ima vehementna občutja o ljudeh: ali ima nekoga rad ali ga sovraži. Močna lastnost je posesivnost; mladostniki pogosto nočejo biti ločeni od svojih staršev in drugih, ki jih imajo radi, čeprav bi bila ta ločitev zgolj kratkotrajna. Posesivnost se razširi tudi na hišne ljubljenčke in stvari, ki so jim posebej ljube. To izvira iz globin prirojene narave ljubezni, ki ne trpi ničesar površinskega ali plitvega. Oseba z Venero v škorpijonu torej težko zaupa nekomu do te mere, da se naveže nanj. Ko pa se ta navezanost vzpostavi, postane trajna.


Ko začne najstnik z Venero v škorpijonu hoditi na zmenke, utegne imeti težave s tovrstno posesivnostjo, saj odbija osebe, ki jih ima rad, s tem ko jim ne pušča dovolj "prostora". Mladi človek s to pozicijo se mora naučiti, da drugi, ki niso tako intenzivni, potrebujejo svobodo in da obstajajo tudi odnosi, ki niso neločljivi. Takšni mladostniki so nagnjeni k oblikovanju strastne navezanosti na določenega prijatelja, s katerim želijo preživeti ves čas, ki ga imajo na voljo.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka, mi pišite.

579 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page