top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: VENERA V TEHTNICI

Updated: Aug 21, 2021

Venera - najsvetlejši planet danes prestopa v znamenje tehtnice. Je eden od osnovnih gradnikov otrokove osebnosti, zato je njeno znamenje zelo pomembno. Z vstopom Venere v znamenje tehtnice, smo v prijetnem obdobju, ki poudarja naša partnerstva in družabno življenje. Obdobje tehtnice je polno milosti in je idealno za diplomacijo in mediacijo - srečanja z drugimi na pol poti. Tehtnica nas odpira za drugo plat zgodbe, ne samo svojo. Zahvaljujoč miroljubni in sodelovalni naravi tehtnice, lahko zgradimo mostove nad prepadi, ki so nas nekoč ločevali. Nudi podporo in moč za ponovno povezovanje in pozitivne spremembe.

Ta tranzit je primeren čas za razširitev družbene povezanosti, saj prinaša sposobnost skupinskega dela in sodelovanja z drugimi.

Čeprav sta Venera in tehtnica močno povezana z našim ljubezenskim življenjem, ta planet in znamenje prav tako zelo zanimata lepota in slog, zato izkoristimo to obdobje za obnovo, okrasitev ali preureditev prostora, pa naj bo to doma ali na delovnem mestu.


OTROK Z VENERO V TEHTNICI

Otrok z Venero v tehtnici se izraža harmonično. Rad ima lepe stvari in ga privlačijo lepi ljudje in izrazi lepote. Celo v zgodnjem otroštvu je očaran nad umetnostjo in glasbo. Že takoj, ko je shodil je užival v igri, v kateri so udeležene tudi druge osebe.

Ker Venera vlada tehtnici, se njegova narava ljubezni osredotoča na druge ljudi in odnose na štiri oči. Otrok z Venero v tehtnici se hitro počuti osamljeno, kar želi omiliti s stalnim iskanjem družbe prijateljev. Tehtnica vlada zakonski zvezi, zato oseba z Venero v tehtnici zelo zgodaj, lahko že v otroštvu, izrazi željo po poroki.

Takoj ko so mladostniki s to pozicijo dovolj stari, napnejo vse sile, da bi dosegli ta cilj. Čeprav je Venera tukaj v dobrem položaju, se odpor tehtnice do konfliktov in nestrinjanj kaže v tem, da se za vsako ceno oklepajo partnerja samo zato, da bi ostali v odnosu. To ga lahko vodi k prizadevanjem, da postane, kar si želi drugi, namesto da bi bil to, kar v resnici je. To prizadevanje za prilagoditev, da bi bil deležen potrditve, da je v harmoničnem odnosu s trenutnim partnerjem, ustvarja velik psihološki in čustveni pritisk.

Lepi predmeti in prefinjena oblačila takega otroka magnetno privlačijo in rad se oblači tako okusno in modno, s toliko elegance in ljubkosti, kot mu le dopušča finančno stanje. Ta pozicija ima izvrsten občutek za pravo mero in bržkone umetniški talent.

Otrok z Venero v tehtnici si želi stalno ohranjati harmonični odnos in ves čas živeti v čudovitem okolju. Vse, kar temu nasprotuje, ga lahko vznemiri in vznejevolji.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka, mi pišite.


148 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page