top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MARS V DEVICI



Mars je planet naše volje in uveljavljanja in je tudi eden od temeljnih gradnikov osebnosti. O tem, kako vpliva na razvoj otrokove osebnosti, sem podrobneje pisala pred nekaj meseci. Od 30.7. do 14.9. se bo nahajal v znamenju Device in v tem obdobju se bo pojavila potreba, da naredimo prave stvari ob pravem času, saj bodo naše delovne sposobnosti močno povečane, zadovoljstvo z dobro opravljenim delom bo pa ena največjih spodbud v tem obdobju.

Devica vlada 6. hiši: hiši zdravja in vsakodnevnih cikličnih procesov. To pomeni, da bi s prehodom Marsa v Devico lahko poskrbeli za večjo telesno aktivnost (obisk fitnesa), se začeli bolj zdravo prehranjevati ter poskrbeli za svoje splošno duševno in fizično zdravje. Ker ima Mars v Devici rad rutino, se načrti iz tega obdobja bolj verjetno izpeljejo.

Mars v Devici nam bo pomagal uravnotežiti proračun, načrtovati prihodnost, se naučiti kakšne nove veščine, iskati novo zaposlitev ali začeti nov projekt. To je pravi čas, da sprejmemo spremembe, se naučimo in izkusimo nove stvari ter v življenju korakajmo naprej.



OTROK Z MARSOM V DEVICI

Otrok z Marsom v devici delujejo previdno. Zmernost, zanesljivost, skromnost in zadržanost so mu nekaj naravnega. Ker k vsaki nalogi pristopi previdno in sistematično ter jo želi opraviti popolno, je otrok z Marsom v devici razburjen, če projekt ni izveden v skladu s postavljenimi standardi. Zaradi samokritičnosti se lahko v ogorčenju odreče vsemu, kar je dosegel. V primeru neuspehov, potrebuje spodbudo, da sprejme spoznanje, da so njegovo prizadevanja (kljub spodrsljajem) še vedno nekaj vredna. Otrok z Marsom v devici se rad uči uporabe orodij in instrumentov ter se mu lahko zaupa, da bodo z njim ravnali z ustrezno skrbnostjo.


MARS IN JEZA: VZGOJA OTROKA Z MARSOM V DEVICI

Otrok z Marsom v devici jezo izraža s previdnostjo. Pri takemu otroku smo redko priča temperamentnim izbruhom. Bolj verjetno uporabi neusmiljeno podrobno kritiko nasprotnikovih napak. Zanimanje za aktivnosti, ki prinašajo praktičen, uporaben rezultat, kot so modeliranje, obdelava lesa, izdelava zapestnic in verižic ter šivanje, ima pri otroku z Marsom v devici po navadi prednost pred ukvarjanjem s športom. Inteligentnosti in motiviranosti, skupaj z željo po doseganju popolnosti, usmerjata marsovo energijo v praktične namene, kar mu daje sposobnost dovršenega obvladanja vseh aktivnosti, ki zahtevajo ročne spretnosti in natančno upoštevanje podrobnosti: obrtništvo, zbirateljstvo in računalništvo.

Pod previdno površino oseb z Marsom v devici se skriva navdušenje za spolnost. Zunanji videz uradnosti in urejenosti je lahko varljiv. V najstniških letih ga gotovo zanima raziskovanje njegovih potreb, vendar to počne na prefinjen način.


Če vas zanima Marsovo znamenje vašega otroka ali celotna astrološka analiza osebnosti, mi pišite.

208 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page