top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: LEV


Dobrodošlo življenje! Sonce je danes prestopilo v znamenje Leva, ki želi, da zasijemo. Levov energijo lahko začutimo skozi naboj ustvarjalnosti, pridih igrivih barv in željo po izražanju sebe. Tako kot cvetovi in plodovi sezone - cvetoči in dozoreli - je to čas, ko želimo uživati in se izraziti. Podpira nas energija moči, svetlobe in toplote. Zato ta čas izkoristimo, da začutimo svoj notranji ogenj, ter najdemo svojo notranjo moč, ki nas lahko dvigne in motivira, da sledimo notranjemu klicu.






OTROK LEV

Lev izžareva toplino, zaupanje, moč in naklonjenost. Levi že kot otroci ali mladostniki pustijo močan vtis, a da bi se izrazili v najbolj pozitivni luči, morajo dozoreti. Otroci z Soncem v Levu so precej dramatični v samoizražanju, sploh če se počutijo zapuščene ali neopažene. Zahtevajo pozornost in si prizadevajo za pohvale. Mali Lev potrebuje vsako priložnost, da izrazi ta občutek, zato ga je treba spodbujati, da gradi samozaupanje in občutek osebne moči. Prav tako iščejo priložnosti, da se postavijo v središče pozornosti in običajno zasijejo s svojo samozavestjo in uspešnostjo. Navdušuje jih, ko lahko drugim razkazujejo svoje dosežke in ponos. Pohvala jim res veliko pomeni, zato se lahko pohvalijo tudi sami, če hvale ne dobijo drugje.


Če otrok z energijami Leva ne sme sijati, v njemu nastane veliko notranjega trpljenja, samozavest je močno omajana, osebna moč pa potlačena. Da bi se temu izognili, je treba male Leve dosledno podpirati in jim dovoliti, da sijejo. V nasprotju s tem kar bi morda lahko pomislili, da jim bo pozornost škodovala, pri teh otrocih prav pomanjkanje pozornosti lahko povzroči veliko večjo škodo, saj bo Lev začel iskati pozornost z manj pozitivnimi dejanjih. Večina ljudi nima težav, da dojenčku namenja posebno ljubezen in pozornost, a ko otroci dozorijo teh malih zmag ne srečujemo več tako pogosto. Narava Levje energije za svoje zmage zahteva priznanje in odobravanje, Lev pa meni, da si zasluži, da to tudi prejme.


Znamenje, v katerem je Sonce, daje namige na lastnosti, na katere se bo otrok osredotočil pri razvijanju samopodobe. Hiša, v kateri je Sonce, kaže, kje otrok potrebuje posebno prepoznanje in priznanje. Aspekti z drugimi planeti pa bodo še dodatno določili področja, ki okrepljeno ali pomanjkljivo podpirajo razvoj samopodobe. Če vas zanima horoskop vašega otroka, preverite ponudbo.


295 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page