top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Astrologija za začetnike: Venera v strelcu

7.10. je Venera prestopila v Strelca, kjer bo do 5.11. Planet ljubezni v ognjenem in igrivem strelcu prinaša igriv in pustolovski odnos do ljubezni, kar bo prava osvežitev po posesivnem škorpijonu. Zdaj je čas za druženja, preizkušanje novih stvari in iskanje ljubezni na različnih mestih. Stare rutine in dotrajani odnosi so v nevarnosti, da jih bomo zamenjali za nekaj večjega in boljšega. Želeli se bomo razširiti preko svojih običajnih meja in ob tem bomo pripravljeni zavreči udobne vzorce preteklosti, da bi preizkusili nove izkušnje. Strelec se ne mara vezati, zato je med Venerinim plesom najbolje ohraniti ljubezen lahkotno in odprto ter se izogibati jemanju stvari preveč resno. Zaupanje in poštenost sta zelo pomembna, ko je Venera v strelcu. Želimo verjeti v najboljše, vendar se med tem tranzitom stvari pogosto lahko pretiravajo. Medtem ko je Venera v strelcu, si želimo navdušenja in užitka zato bi lahko hitro izpraznili denarnice, ne da bi o tem prej razmislili. Med tem tranzitom je treba pozorno spremljati prekomerno porabo, paziti pri igrah na srečo in lahkomiselnosti. Vendar je vlaganje nekaj denarja v nov študij dobra popotnica za v bodoče. Z Venero v strelcu imamo neverjetno priložnost, da pogledamo na svetlo stran in ohranimo optimistični pogled na jutrišnjo prihodnost.




OTROK Z VENERO V STRELCU

Otrok z Venero v strelcu izraža ljubezen objektivno. Zaščitni znak strelca je idealizem, ki lahko v kombinaciji z Venerinim vplivom vodi k nepraktični podobi drugega, naj si bo to starš, prijatelj ali objekt ljubezni. Poleg tega lahko zaradi neposrednosti prispeva k neobčutljivosti za čustva drugih, celo najbližjih. Otrok z Venero v strelcu želi, da je vse, zlasti njegovi odnosi, na visoki moralni ravni, saj je zanj pomembna poštenost, ki k tej družabni poziciji privlači številne prijatelje.

Otrok z Venero v Strelcu je odprt za čustva, vendar ne želi biti priklenjen zaradi njih, zato ohranja romanco na distanci. Posesivne osebe, ki iščejo predanost, silijo takšnega najstnika v nasprotno smer. "Ne priklepaj me," bi lahko bil refren pesmi, ki bi opisovala to pozicijo. Njegovi prijatelji so tisti, za katere je odnos nekaj sproščenega, brez kakršnih koli pričakovanj in obveznosti. Tesni odnosi z nekom, ki jih razvijejo mnogi najstniki, ne privlačijo takega otroka, ki si rad svobodno izbira prijatelje, ne da bi eno prijateljstvo omejevalo drugega. Posledično lahko zaradi prijateljeve ljubosumnosti na drugega prijatelja prekine odnos z njim.

Najstniki z Venero v strelcu se izogibajo stalnim modnim muham in se utegnejo ustaliti v razmerju šele v odraslosti. To je v prvi vrsti dobra pozicija za šport.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka ali za vas, mi pišite.


201 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page