top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Astrologija za začetnike: Mars v škorpijonu

Mars je planet naše volje in uveljavljanja in je tudi eden od temeljnih gradnikov osebnosti. O tem, kako vpliva na razvoj otrokove osebnosti, sem podrobneje pisala pred nekaj meseci.


Od 30.10 do 15.12 bo v znamenju škorpijona in v tem obdobju bo Mars usmerjen in osredotočen na to, da dobi tisto, kar želi. Mars je poln strasti in po prihodu v znamenje škorpijona lahko izkorišča druge z zmožnostjo, da na kakršen koli način doseže cilje.

V tem znamenju Mars ni motiviran za kompromise ali celo za razmislek o tem, kaj ima kdo drug povedati. V tem času nas nihče ne more nadzorovati in če kdo poskusi, se naj pazi! Naša prizadevanja, da bi z močno voljo spremenili nekaj v svojem življenju, bodo v tem obdobju v celoti realizirana. Mars v škorpijonu se nikoli ne boji raziskovati temnejše, bolj ranljive strani življenja in nam daje vpogled, ki postavlja temelje za veliko preobrazbo. Slaba stran ognjenega Marsa v vodnem škorpijonu je, da se lahko izrazimo z nepopustljivo agresivnostjo ali jezo, kar lahko sproži konflikte in razjeda odnose. V tem času, se lahko vprašamo katere zidove želimo porušiti. To energijo lahko konstruktivno izkoristimo tako, da se lotimo projektov, ki nam pomagajo bolj pozitivno preusmeriti našo intenzivnost in strast. Mars v Škorpijonu nam pomaga razviti našo osebno moč, vendar se moramo odločiti, da izstopimo iz sence in se osvobodimo maščevanja, želje po prevladi za moč in se naučimo odpuščati s tem, ko te dele sebe obvladamo s pogumom, disciplino in voljo.





OTROK Z MARSOM V ŠKORPIJONU

Otroci z Marsom v škorpijonu delujejo intenzivno. Ničesar ne naredijo napol ali mlačno. Ta močna Marsova pozicija je goreča, odločna in vztrajna. Izkazuje neznansko moč volje, ki je opazna že pri najmlajših. Otroci z Marsom v škorpijonu zadržujejo dih, dokler ne pomodrijo, oziroma odklanjajo hran do podhranjenosti. Zmotno je misliti, da lahko zlomite otrokovo voljo, saj je pri takemu otroku ognjevita Marsova energija združena s škorpijonovo ustaljeno močjo. Če mu kdo prekriža načrte, je ta kombinacija lahko destruktivna.

Čeprav je otrok z Marsom v škorpijonu počasne jeze, je njegov bes, ko je enkrat razdražen, močan in dolgotrajen. Eden od načinov škorpijonovega pikajočega izražanja jeze je piker in oster sarkazem, pri čemer je čustvena intenzivnost takšnih pripomb lahko zastrašujoča. Dolgo kopičenje jeze se lahko odrazi v fizični bolezni ali eksplozivni uničevalnosti, zato je treba otroku z Marsom v škorpijonu pokazati, kako lahko varno sprošča jezo. Upoštevajte opozorilne znake in razumite, da utegne otrok z Marsom v škorpijonu, ki je prestrašen zaradi intenzivnosti svojih čustev, potrebovati pomoč, da se prepreči, da bi ga čustva preplavila. Njegovih čustev nikoli ne jemljite z levo roko.

Pri otroku z Marsom v škorpijonu so vedno udeležena čustva, zato je fizično močen, vztrajen in vzdržljiv, do konca nepopustljiv in rad sprejme visoka tveganja za osebno varnost.

Nagnjen je k temnejši plati seksualnosti, saj želi preverjati samodisciplino in osebne sposobnosti. Rado se zgodi, da skriva spolne interese in aktivnosti.


Vas zanima Mars vašega otroka? Preverite ponudbo in mi pišite.


184 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page