top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: LUNA V DVOJČKU

Če pogledamo astrološki pomen Lune, ki sicer Zemljo obkroži v 29 dneh, v vsakem nebesnem znamenju ostane le dva in pol dni. Z lastnim opazovanjem lahko ugotovimo, da njeno gibanje močno vpliva na počutje ljudi. Vsi imamo Luno postavljeno v enem od 12-ih znamenj, pa vendar skozi mesečni cikel lahko zaznamo vseh 12 astroloških znamenj.



Današnja Luna v Dvojčkih je tako nakazana kot hitra in spremenljiva energija, ki zahteva raznolikosti in razgibanosti, zato se lahko počutimo nekoliko bolj razpršeni in nemirni.

Motivira nas radovednost, poudarek bo pa na miselnem področju, zato ostanimo odprti za ideje in informacije, ki prihajajo do nas. Če morate napisati govor ali narediti predstavitev, vam na vaši poti pomaga zgovorna kozmična energija. Podobno, če se morate rešiti težav. Dvojčki so prilagodljiv, zato je to odličen čas za premislek o načrtih, ki zahtevajo reševanja težav. Narava energije pomeni, da ste lahko bolj prilagodljivi pri svojih možnostih, zato si dajete več prostora za manevriranje. To je družaben čas. Ljudje so morda bolj spogledljivi. Morda je pametno nekaj stvari vzeti manj resno. Nekateri ljudje lahko začutijo nemir in razdražljivost. Če ste to vi, naredite vse, kar je potrebno, da odpravite odvečno živčno energijo. Bodite previdni, kaj govorite in pozorno poslušajte druge, da se prepričate, da razumete njihov pomen. Praktične stvari, ki jih nakazuje Luna dvojčkov so obisk knjižnice, knjigarne, kosilo s prijatelji, tek v naravi, izlet ali servis avtomobila.



OTROK Z LUNO V DVOJČKIH:

Dvojčka sta zračno znamenje, ki vpliva na um. Če je v vašem domu ves čas slišati čebljanje in morate skrbeti za nenehno »dogajanje«, morda imate otroka z Luno v dvojčkih. Otroci z Luno v Dvojčkih začnejo govoriti in se pogovarjati zelo zgodaj (pa čeravno njihov jezik razumejo samo starši), so radovedni in ne prenesejo dolgčasa. Všeč so jim raznolikosti, starši pa ne smejo pričakovati, da se bodo več ur igrali z isto igračo. So vesela in razpoložena bitja, ki s pogovorom sprostijo tesnobo. So zelo prilagodljivi, saj nimajo težav s spremembami, »multitasking« pa ni zanje. Izzivi luninih dvojčkov se pojavijo, če otroke zanima več stvari ali se osredotočajo na več nalog hkrati. Ne da se jim ukvarjati s stvarmi, ki jih ne zanimajo, kar je lahko izziv v šoli. Lahko so hiperaktivni. Otrok z Luno v Dvojčkih uči starše pravilne komunikacije, od njih pa potrebuje jasno in racionalno izražanje odločitev in misli.


Astrologija nudi vpogled v dele osebnosti, ki jih ne moremo videti s prostim očesom. Lunino znamenje razkriva čustveni svet ljudi. Če želite spoznati svojega otroka, mi pišite na nives.jurman@vrtec-metulj.si.


58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page