top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MOTNJE NA OBZORJU: RETROGRADNI MERKUR

Merkur se spet vrača v retrogradnost, kjer bo ostal do 18 oktobra. Trikrat ali štirikrat letno se Merkur upočasni do te mere, da deluje, kot bi se premikal nazaj. Čeprav gre za optično iluzijo. Merkurjeva retrogradnost povzroča težave na področju komunikacije, potovanj in tehnologij. Zadeve lahko postanejo celo kaotične, a retrogradnost je lahko celo pozitivna. To je čas ponovnega premisleka in umika. Izkoristite naslednje tedne za upočasnitev. Ponovno poglejte svoja prepričanja miselne vzorce in pot po kateri želite naprej v življenju. Zapomnite si le, da v tem obdobju ni dobro sprejemati odločitev, zato z vsemi pomembnimi zadevami počakajte do 18. oktobra, ko boste spet imeli zeleno luč za nadaljevanje poti po svojem tiru.
RETROGRADNI MERKUR V TEHTNICI

Ker je retrogradni Merkur v znamenju tehtnice, ki rada gleda obe plati vsake situacije ter želi ohraniti svoje ravnovesje, bomo skozi retrogradnost opazili njeno senčno stran. Lahko ugotovimo, da smo naveličani, da moramo vedno reči da in zavoljo miru delati stvari do katerih nam ni ali pod pogoji, ki nam niso blizu. V tem obdobju je zelo pomembno, da začnemo prakticirati svoj NE, ker če smo do sedaj prevečkrat rekli DA je to obdobje, ko bomo ugotovili, da je dovolj.

Komunikacija bo v tem času otežena, včasih naporna, saj bo manjkala jasnost. Morda se nam bo zdelo, kot da z drugimi ne moremo priti na isto valovno dolžino, ne glede na to, koliko se trudimo. Poskusimo ohraniti stvari v perspektivi, saj težave v komunikaciji ne bodo trajale večno. Tehtnica se povezuje tudi s sodstvom, sodišči in sodnim sistemom, zato se lahko na teh področjih zgodi nekaj pomembnih dogodkov. Morda bo treba izvesti revizije.


OTROK Z RETROGRADNIM MERKURJEM

Otrok, ki ima v natalni karti retrogradni Merkur nakazuje, da so njegovi procesi razmišljanja bolj občutljivi. Morda je bolj premišljen preden spregovori. Starši in učitelji lahko menijo, da otrok predolgo odgovarja na vprašanja. Dodatna potrpežljivost z njihove strani bo otroka spodbudila, da komunikacija teče odprto. Otrok z retrogradnim Merkurjem se mora naučiti zaupati svojim sposobnostim izražanja misli in idej ter imeti veliko priložnosti za komunikacijo.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka ali za vas, mi pišite.

199 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page