top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR

Merkur, planet komunikacije, misli in idej je še eden od osnovnih gradnikov otrokove osebnosti in je izjemno pomemben. Ta planet skrbi za govor, pisanje, vse kar je vezano na komunikacijo. Se vam zdi, da ima vaš otrok talent za jezike ali pa je “počasen” pri komunikaciji? Natalni Merkur, njegovo znamenje in aspekti lahko staršem ogromno razkrijejo o teh področjih otrokovih možganov. Znamenje in hiša, v katerih je Merkur (in njegovi aspekti z drugimi planeti) so osnovni pokazatelji zunanjega izražanja intelekta. Če vas zanima vaš Merkur ali Merkur vašega otroka, mi pišite.

Otrok z Merkurjem v Dvojčkih je zgovoren in potrebuje veliko stimulacije.

MERKUR V DVOJČKIH

Prestop Merkurjevega znamenja do neke mere deluje na vse nas. Danes Merkur prestopa v Dvojčka, kar pomeni, da bomo bolj radovedni, komunikativni, družabni, odprti za navezovanje novih stikov, a tudi nekoliko bolj zmedeni kot običajno. Izkoristimo ta čas za potovanja po Sloveniji, vpišimo se na kakšen tečaj in raziskujmo nove ideje.


OTROK Z MERKURJEM V DVOJČKIH

KAKO KOMUNICIRA OTROK Z MERKURJEM V DVOJČKIH?

Če imate otroka, ki res veliko govori in ves čas nekaj čeblja, morda ima natalni Merkur v Dvojčkih. Otrok z Merkurjem v Dvojčkih komunicira hitro in prilagodljivo, a tudi nemirno in površinsko. Njegova pozornost se zlahka preusmeri, miselni procesi pa razpršijo zaradi skrajne živahnosti njegovega uma. Merkur vlada Dvojčkom in se zaradi hitrosti razmišljanja v tej poziciji počuti povsem domače. Um takšnega otroka je zelo dejaven, raznovrsten, radoveden, všeč so mu spremembe. Čeprav so ti otroci sposobni hitre obdelave informacij, jih preganja nemir, ki utegne postati težava, zato mora biti stalno miselno zaposlen.


VZGOJA OTROKA, KI RAD RAZISKUJE IN POTREBUJE VELIKO STIMULACIJE

Za otroka z Merkurjem v Dvojčkih je značilno hitro razmišljanje, čuječnost in veselje do učenja, če ga tematika zanima. Intelektualna stimulacija že od prvih mesecev življenja je nujna, da se ga pripravi na vseživljenjsko učenje.

Otrok z Merkujem v Dvojčkih je zgovoren, rad se pogovarja. Njegova težava ni v pomanjkanju komunikacije, pač pa v komunikaciji, ki se ne ukvarja z bistvenim. Zaradi hitrega odvračanja pozornosti je pri njemu opaziti površinsko naravnanost. Ta lahko vodi v pomanjkanje doslednosti, zato je takšnega otroka dobro naučiti zaključiti začeto.


MOTIVIRAJNE OTROKA Z MERKURJEM V DVOJČKIH

Čeprav govori artikulirano in logično, se včasih zdi, da govori zgolj zaradi govorjenja samega. Zgovornost je celo krinka za neprijetne občutke, ki jih težko izrazi.

Otrok z Merkujem v dvojčkih ima rada kompleksno, napolnjeno okolje, v katerem so vsakovrstna komunikacijska sredstva – knjige, videoposnetki, internet, telefon, TV, radio, pogovor, časopisi in revije. Zaradi visoko občutljivega živčnega sistema, ki samodejno registrira vse zunanje dražljaje, poskuša sočasno sprejeti nasprotujoče si vtise, kar ga lahko izčrpa in postane utrujen, zmeden in razdražljiv. Omejevanje časa pred ekranom je priporočljivo za te otroke. Otrok z Merkujem v dvojčkih uživa v pridobivanju znanja, razvije bogat besedni zaklad ter izjemno govorno in pisno artikuliranost. Čeprav utegne to predstavljati miselno izvirnost, obstaja tveganje, da se bo spoznal na vse, vendar ne bo ničesar zares obvladal. Rešitev je v razvijanju stalnosti namena, učenju zaključevanja projektov in iskanju razburljivosti tudi v tem.


323 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page