top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČENTIKE: MARS

Updated: Jun 22, 2021


NATALNI MARS: MARS V OSEBNEM HOROSKOPU

Mars v osebnem horoskopu (rečemo mu natalni Mars) predstavlja našo notranjo voljo in samouveljavljanje. Je simbol naše gonilne energije, poguma in napadalnosti. Mars sporoča, kako se športno udejstvujemo, saj je princip borbe in tekmovanja. Ker je eden od gradnikov osebnosti, je Marsovo znamenje in njegovi aspekti zelo pomemben v psihološki astrologiji. Če vas zanima vaš natalni Mars, mi pišite. Več o osnovnih gradnikih otrokove osebnosti preberite tukaj.


MARS V RAKU

Mars je trenutno v Raku, kjer pa se ne počuti najbolje, saj je astrološko Mars trenutno na dnu. To Marsovo dno bo trajalo do 10. junija. V tem obdobju lahko dobimo močne vizije svojih ciljev, (Mars je kardinalen planet, Rak pa kardinalno znamenje - čas za nov začetek), vendar se izogibamo neposrednemu pristopu k njim, saj Rakova zadržana energija ne podpira Marsa, ki je sam po sebi planet akcije usmerjen k premiku naprej. Rak pa od Marsa zahteva korak nazaj. Mars v Raku pomeni, da smo v defenzivni energiji, ne v odkrito agresivni. Veliko tega, kar počnemo, je odvisno od našega trenutnega razpoloženja. Na splošno ta tranzit spodbuja potrebo po varnosti in zavetju v družinskem krogu.


OTROK Z MARSOM V RAKU

Otrok z Marsom v Raku deluje skozi čustva. Kar počne, je odvisno od njegovega trenutnega razpoloženja. Ko se počuti veselo in pozitivno, deluje samozavestno in nadzira svoja čustva. Ob vsaki spremembi razpoloženja, ki so pogoste, saj Raku vlada Luna, se hitro umakne v tišino in preneha z aktivnostjo.



Rak kot vodno znamenje razkraja Marsovo agresivno energijo in mehča njegovo neposredno naravo, zato je otrok z Marsom v Raku težko neposreden - zlasti pri izražanja jeze. Zaradi Lune je občutljiv in se lahko hitro užali, vendar svojo prizadetost in jezo potlači. Svoja čustva nadzira do te mere, da si zaradi strahu pred izgubo ljubezni ne upa pokazati nezadovoljstva. Sčasoma lahko zaradi potlačenih čustev postane zlovoljen in težko dostopen. To še posebej velja v turbulentnih najstniških letih, ko medsebojno delujejo čustva in hormoni. Za preprečitev naraščanja sovraštva mu je treba dati močan občutek čustvene varnosti in omogočiti varno izražanje negativnih čustev.


Pri mladostnikih z Marsom v Raku je opaziti močno navezanost na dom in družino; priložnostni seks jih običajno ne privlači. V osnovi pogosto hrepenijo po osebo na kateri bi se oprli. To je lahko nevarno, saj se lahko zaradi tega znajdejo v neprimernih odnosih. Sicer pa redko zaidejo v težave, ki bi bile povezane s pohajkovanjem.


Vas zanima Mars vašega otroka? Preverite ponudbo in mi pišite.

273 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page