top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA OTROKE: VENERA V KOZOROGU

PREHOD VENERE V ZNAMENJE KOZOROGA

Venera danes prestopa v zemeljsko znamenje kozoroga. V tem obdobju bomo svoje odnose jemali veliko bolj resno. Zdaj je čas, da se potrudimo, da bi dobili ljubezen in naklonjenost, ki si jo resnično želimo. V odnosih bomo cenili zanesljivost in zvestobo, zato se odrecimo bežnemu spogledovanju v korist dolgotrajni ljubezni.

Pod tem vplivom se bomo tudi resneje ukvarjali s svojimi financami in krepili odnose s svojimi poslovnimi partnerji ali sodelavci.

Povečana bo tudi naša sposobnost vzpostavljanja povezav z ljudmi, ki podirajo naše ambicije.


OTROK Z VENERO V KOZOROGU

Otrok z Venero v kozorogu previdno izraža ljubezen. Kozorog vseskozi nadzira svoja čustva, kar zavira delovanje Venere. Naslednji dejavnik je resnost. Mladostnik z Venero v kozorogu izraža čustva resneje kot njegovi vrstniki, zato raje navezuje odnose s starejšimi ljudmi, ki imajo informacije o svetu in načinu njegovega delovanja. Praktičnost oseb, rojenih v znamenju kozoroga, daje Veneri določeno hladnost, saj zelo velik pomen pripisujejo družbenemu statusu in materialnim dobrinam. Včasih izbirajo prijatelje zaradi njihovega bogastva ali drugih koristi, ki jim jih lahko prinesejo. Ne skrivajo, da so nagnjeni k sklepanju poroke zaradi koristi. Mladostnik z Venero v kozorogu se mora naučiti, da odnos vključuje tudi druge vrednote, ne samo praktičnosti. Težnjo po izrabljanju ljudi in izbiranju prijateljev, ki bi mu utegnili pomagati pri doseganju njegovih materialističnih ambicij, moramo obrzdati, preden postane navada.

Tem mladostnikom se včasih zdijo mala zadovoljstva v življenju brez pomena, saj težko uživajo v preprostih, nematerialnih rečeh. Njihova prirojena resnost in skrb za finančno varnost jih ženeta k osredotočanju na pridobitništvo, medtem ko uživanje ostaja v ozadju.

Konzervativnim najstnikom z Venero v kozorogu je izražanje čustev zoprno, čeprav tudi oni potrebujejo toplino in naklonjenost. Njihova navidezna hladnost je rezultat globoke naravne plahosti in sramežljivosti, ki se lahko odrazi v snobovstvu in vzvišenosti.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka ali za vas, mi pišite.


26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page