top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

TEMPERAMENT otroka: zrak

Updated: Apr 6, 2021

OTROKOV TEMPERAMENT: KAJ NAM SPOROČA PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA?


Otrokov temperament se začne kazati že zelo zgodaj, starši in vzgojitelji pa ob tem ugotavljamo, da nanj v osnovi ne moremo vplivati. Otrokov značaj je zunanji odsev duše, zato pri vzgoji ne smemo kritizirati morebitnih težavnejših aspektov otrokovega značaja, saj jih imamo vsi. Za zdrav razvoj otroka je nujno, da sprejmemo otrokov značaj in prilagodimo vzgojne tehnike. Z razumevanjem izvora osnovnih značajskih lastnosti, lahko spodbudimo izražanje pozitivnih aspektov otrokovega temperamenta ali pripravimo teren za morebitne vzgojne izzive v prihodnosti. Astrologija nam pomaga razumeti in predvideti svoje ter otrokove čustvene reakcije, želje in zahteve, tako da lahko ustvarimo vsakdanje družinsko vzdušje brez drame.


KAKO ŠTIRJE OSNOVNI ELEMENTI VPLIVAJO NA OTROKOV TEMPERAMENT?


Se pogosto sprašujete »zakaj moj otrok ves čas potrebuje dogajanje«, medtem ko se prijateljičin sam zamoti z Lego kockami? Zakaj so eni otroci takoj za akcijo, drugi pa so v novih situacijah zadržani? V znamenjih zodiaka so zastopani štirje elementi (ogenj, voda, zrak in zemlja). Vsak od štirih elementov ima svoje značilnosti, ki predstavljajo temelj temperamenta otroka. Poznavanje osnovnih elementov je uvod v natalno karto, ki nudi celostno razumevanje sebe in otroka, da bi ustvarili vzgojo, s katero bo otrok maksimalno izkoristil svoje potenciale.ZRAK in OTROKOV TEMPERAMENT: VEDNO STABILNI


Kaj predstavlja zrak?

Psihološko predstavlja naše potrebe po komunikaciji. Zračna znamenja so družabna in usmerjena v odnose. Zrak predstavlja tudi intelekt, zato vsi zračni znaki izkazujejo močno mentalno energijo. Intelekt moramo uporabljati na pozitiven način, saj je um lahko ustvarjalec ali uničevalec.

Osnovne lastnosti zraka?

Element zraka je potreben za življenje na fizični ravni – vdih in izdih sta esenca življenja. Težko ga zadržimo in zlahka pobegne. Hladi nas, daje električno energijo, je neviden, a vseprisoten.

Najmočneje zastopan element zraka med natalnimi planeti v astrološki karti nakazuje visoko stopnjo radovednosti pri otroku.


Temeljne lastnosti temperamenta zračnih otrok:

💨 vsestranskost,

💨 zanimanje za različna področja in hobije,

💨 širjenje idej in zagona v časih, ko vse zastane,

💨 družabnost in medčloveška interakcija,

💨 visoka stopnja intelekta,

💨 pomanjkanje samozaupanja.

Vzgojne zahteve in potrebe:

💨 spodbujanje k razvoju lastnih idej in izpostavljanju svojih misli,

💨 razvoj pozitivne samopodobe,

💨 učenje spretnosti odločanja,

💨 uglasitev s čustvi in intuicijo, ne le intelektom,

💨 nujne so priložnosti in pozitivne izkušnje izražanja čustev.


Zračna znamenja se lahko ujamejo v analitsko paralizo intelekta, zato jih je treba naučiti spretnosti odločanja. Če se uglasijo s čustvi in intuicijo, bodo odkrito izražali tudi čustva.


Vas zanima kako so zastopani elementi pri vašem otroku?


158 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page