top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

VRTEC METULJ IN LUNINE MODROSTI - PRVI JUBILEJ VRTCA

Updated: Jun 22, 2021

»Od prvega dne sem bila skromno prepričana, da mi bo uspelo. Zato vem, da je danes ta vrtec res moj zaklad. Celo drznem si domišljati, da bom s tem vrtcem ustvarila delček popolnosti. Pripravljena sem na vse lepo in tudi manj lepo, čeprav še ne vem, kaj to točno pomeni.«

ZASEBNI VRTEC S POSEBNO ZGODBO

Zasebni vrtec Metulj je svoja vrata odprl 13.5.2011. V središče vzgoja postavljamo otroka in njegovo edinstveno osebnost.
Zasebni vrtec Metulj, Nives Jurman

Besede, ki sem jih zapisala 13.5.2011, na dan otvoritve zasebnega vrtca Metulj mi še vedno odzvanjajo. Pred desetimi leti sem zapustila varno in dobro plačano službo ter stopila na neznano pot. Klic duše je bil močnejši kot udobje znanega. Danes vem, da je ta vrtec moj največji zaklad in nekaj najlepšega kar se ustvarila. Na trenutke popoln, na trenutke malo manj, a zame popolnoma neprecenljiv. Teh prvih deset let je bilo posebno izkustvo. Med izgradnjo tega vrtca – skupnosti, ki jo soustvarjamo s starši in otroki, sem rastla tudi sama - poslovno, karierno in lahko rečem, da tudi duhovno, saj takšen projekt zahteva celega človeka. Zelo globoko spoznanje zame je bilo tudi, koliko angažiranosti, volje, časa in odgovornosti zahteva takšno podjetje, saj je vrtec poslanstvo. Tudi to zadnje leto dni, ko se soočamo s pandemijo, sem bila pred preizkušnjo vere v svoje cilje. Ni bilo enostavno, ampak test preizkušnje je opravljen.


Ime za vrtec Metulj in simboliko preobrazbe sem izbrala zavestno in premišljeno, saj je poslanstvo vrtca Metulj otrokom zagotoviti najboljšo popotnico pri odraščanju in v času, ki ga ne preživljajo s svojimi starši. Moj cilj ob ustanovitvi vrtca je bil, da bi vsi otroci, ki stopijo skozi prag našega vrtca, dobijo možnost za radostno preobrazbo v čudovite, pisane in edinstvene metulje. Zaradi dragocenega vpogleda v dinamiko predšolskega obdobja in odraščanja otrok se danes še toliko bolj zavedam, kakšno sled odrasli puščamo otrokom.


ASTROLOGIJA ZA POMOČ PRI VZGOJI ZNOTRAJ DRUŽINE

Za konec naj povem, da ob odpiranju vrtca nisem slutila, da bom pri spremljanju in opazovanju otrok v njihovem najbolj delikatnem obdobju odraščanja, tudi sama podvržena globoki transformaciji. S hvaležnostjo sem se podala v odkrivanje globljega smisla življenja in ugotovila, da obstaja mnogo več kot samo to življenje. Pot me je vodila na študij psihološke astrologije. Čeprav nikoli nisem mislila, da bom ljubezen do astrologije delila z drugimi, so mi bili prav naši Metulji navdih, da sem ustvarila Lunine modrosti. Ugotovila sem, da nam lahko astrologija pomaga pri razumevanju otrok, ki še odraščajo, ter pomaga izbrati vzgojo, ki jim je pisana na kožo. Da, astrologija nudi globlje razumevanje medsebojnih odnosov in osvetli pot do harmoničnih družinskih odnosov, kar je gotovo globoka želja prav vsakega izmed nas.


S hvaležnostjo, ponosom in ponižnostjo gledam v to desetletno potovanje, ki je zame potekalo tako na notranji kot zunanji ravni. In z novim upanjem in vizijo pozdravljam naslednji 10 let. Hvaležna sem za svoje zaposlene in podporo ljubljanske občine, ki deluje kot zvesto vodstvo in zaveznik. Brez moje ekipe, bi bila ideja o vrtcu samo to: ideja. Seveda, sem hvaležna tudi za vse vse starše, ki nam zaupajo svoje otroke. Vem, kako težko je to in čutim globoko odgovornost ob tem dejstvu. Zaradi njih je naša skupnost takšna, kot je: topla, prijetna in fokusirana na otroke.


Nives Jurman,

ustanoviteljica in direktorica vrtca Metulj


302 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page