top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

TEMPERAMENT OTROKA: voda

OTROKOV TEMPERAMENT: KAJ NAM SPOROČA PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA?


Otrokov temperament se začne kazati že zelo zgodaj, starši in vzgojitelji pa ob tem ugotavljamo, da nanj v osnovi ne moremo vplivati. Otrokov značaj je zunanji odsev duše, zato pri vzgoji ne smemo kritizirati morebitnih težavnejših aspektov otrokovega značaja, saj jih imamo vsi. Za zdrav razvoj otroka je nujno, da sprejmemo otrokov značaj in prilagodimo vzgojne tehnike. Z razumevanjem izvora osnovnih značajskih lastnosti, lahko spodbudimo izražanje pozitivnih aspektov otrokovega temperamenta ali pripravimo teren za morebitne vzgojne izzive v prihodnosti. Astrologija nam pomaga razumeti in predvideti svoje ter otrokove čustvene reakcije, želje in zahteve, tako da lahko ustvarimo vsakdanje družinsko vzdušje brez drame.


KAKO ŠTIRJE OSNOVNI ELEMENTI VPLIVAJO NA OTROKOV TEMPERAMENT?


Se pogosto sprašujete »zakaj moj otrok ves čas potrebuje dogajanje«, medtem ko se prijateljičin sam zamoti z Lego kockami? Zakaj so eni otroci takoj za akcijo, drugi pa so v novih situacijah zadržani? V znamenjih zodiaka so zastopani štirje elementi (ogenj, voda, zrak in zemlja). Vsak od štirih elementov ima svoje značilnosti, ki predstavljajo temelj temperamenta otroka. Poznavanje osnovnih elementov je uvod v natalno karto, ki nudi celostno razumevanje sebe in otroka, da bi ustvarili vzgojo, s katero bo otrok maksimalno izkoristil svoje potenciale.VODA in OTROKOV TEMPERAMENT: VEDNO ČUTNI


Kaj predstavlja voda?

Psihološko pomeni negovanje, čustveno občutljivost in globino. Z vodnimi znaki je vse treba izkusiti in razumeti v globino.

Osnovne lastnosti vode

Voda ne pozna oblike, ampak prevzame obliko obdajajočih struktur. Človeško telo je v veliki meri sestavljeno iz vode, voda pa je temeljna življenjska potreba. Voda daje življenje, hrano, nas čisti in poživlja, a lahko prinese tudi uničenje.

Najmočneje zastopan element vode med natalnimi planeti v astrološki karti nakazuje visoko stopnjo občutljivosti pri otroku.


Temeljne lastnosti temperamenta vodnih otrok:

💧izjemna občutljivost,

💧nezaupljivost,

💧potreba po varnosti, udobju in razumevanju,

💧hitro zaznavanje čustvene energije, zato jim je lahko »brez razlog« neprijetno v družbi nekaterih ljudi,

💧čustvenost.


Vzgojne zahteve in izzivi:

💧spodbuda k ustvarjalnem izražanju je lahko dober poligon za sproščanje čustev,

💧čeprav morajo zaupati svoji intuiciji, jih naučite uporabljati tudi glavo, ne samo srca,

💧ker stvari jemljejo zelo, celo (preveč) osebno, se morajo naučit objektivne analize situacij.

Vodna znamenja imajo varnost na prvem mestu - navsezadnje voda potrebuje posodo, da ne izhlapi in izgine.


Vas zanima kako so zastopani elementi pri vašem otroku?


141 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page