top of page
Search

Sezona škorpijona

Škorpijon je osmo znamenje zodiaka in drugo vodno znamenje. Škorpijonu vlada Pluton, planet transformacije.


Od 23. oktobra do 21. novembra sije Sonce skozi zodiakalno znamenje škorpijona, zato radi rečemo, da stopamo v sezono škorpijona, ko lahko čutimo močno potrebo po raziskovanju svojih strasti in željah, ne glede na to, ali gre za ljubezen, delo ali hobije. To znamenje prinaša v ospredje vprašanja moči, nadzora, strasti in želje po raziskovanju temnih plati življenja. Odstranjuje vse, kar ni resnično, in nas vabi, da se vrnemo k temu, kar je, tako da posežemo v neznano in krmarimo po skrivnostih življenja.

To obdobje nas spominja, da so pretekle izkušnje in omejitve preteklosti končane, in da je čas za novo začetek. To je čas, ko lahko preučujemo svoje notranje demone, se soočimo s svojimi strahovi in se odločimo za preobrazbo. Podobno kot škorpijon, ki se ponovno rodi iz pepela, tudi mi lahko odkrijemo novo življenje in notranjo svobodo. To je čas za raziskovanje svoje notranje resnice, za odkrivanje skritih delčkov svoje duše in za iskanje smisla in globine v življenju. Poudarja se potreba po poglobljenem razmišljanju, meditaciji in raziskovanju duhovnih praks.


Škorpijon nas spodbuja k raziskovanju skritih plasti življenja, zato nas vleče k raziskovanju tabu tem in vprašanj, ki jih običajno skušamo skriti. Vendar pa nam to lahko prinese globoko razumevanje in osvoboditev.


Škorpijon je znan po svoji intuiciji in sposobnosti branja med vrsticami. Med sezono škorpijona se lahko bolj zanesemo na svojo intuicijo in na svoje notranje vedenje. To je čas, ko lahko razvijemo svojo sposobnost razlikovanja med resnico in lažjo ter med dobrim in slabim.


Škorpijon je povezan s Plutonom, planetom transformacije. Ta energija nam daje moč, da preobrazimo svoje življenje. To je čas za preučevanje, kaj nas omejuje, in za spreminjanje tistega, kar ni več v skladu z našo resnico. Moč transformacije nas spodbuja, da se prebudimo in se lotimo sprememb, ki nas osvobajajo.


V tem obdobju lahko poglobimo svoje odnose z drugimi, tako prijateljskimi kot romantičnimi. Poudarja se potreba po iskrenosti, zaupanju in intimnosti. To je čas, ko lahko odkrijemo resnico o sebi in svojih partnerjih ter gradimo trdne in globoke odnose.


Pomemben vidik škorpijona je tudi sposobnost sprejemanja in odpuščanja. Ta čas nas spomni, da je odpuščanje zdravilo in da moramo sprejeti tudi sebe s svojimi napakami. To nam omogoča notranji mir in osvoboditev od negativnih občutkov.


Škorpijon zahteva odgovore, zato ne bo nič nenavadnega, če začutimo res močno željo po iskanju resnice, ki bi nas lahko preoblikovala. Prepustimo se tej želji s postavljanjem vprašanj, odprimo oči in ušesa ter raziščimo vse kar moramo. Sonce v škorpijonu vabi tudi k raziskovanju skrivnosti podzemlja in neznanega. Pri vseh intenzivnih občutkih, ki jih prebuja škorpijon, pa bodimo pozorni na pretirane občutke ljubosumja, obsesije ali kompulzivnega vedenja in zahrbtnosti.


Pišite mi, če vas zanima vaša rojstna karta.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page