top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

RETROGRADNI MARS: JEZA, UPOČASNITEV, KOMUNIKACIJA

Mars je planet energije, poguma, volje, motivacije in jeze. Predstavlja našo raven energije, našo sposobnost ukrepanja, našo moško plat, strasti in spolni nagon. Vlada tudi našim glavam: zaradi njega smo lahko svojeglavi ali vzkipljivi in ​​nam daje naravne vodstvene sposobnosti. Mars nam daje "karakter".

Za prehod skozi vse hiše zodiaka Mars potrebuje približno dve leti, med potovanjem pa se enkrat obrne retrogradno. Letos se to zgodi 30. oktobra 2022. Retrograden bo do 12. januarja 2023 in v znamenju dvojčkov.

Ker ima Mars oblast nad ambicijami, odločnostjo, strastjo in besom, bomo čutili, da se intenzivnost teh čustev in področij naših življenj med retrogradnostjo zmanjšuje – vsa ta k akciji usmerjena energija se bo izpraznila.

Retrogradni Mars lahko tudi vzbudi vroča čustva in izzove naše vodstvene sposobnosti ali kakršen koli boj za premoč v našem življenju. Bistvo retrogradnega Marsa je, da se naučimo obvladati svoj bes, ter da razmislimo preden ukrepamo.

Pomaga, da si zapomnimo, da nas s to energijo vesolje upočasnjuje, vleče vase in sooča s procesi bilance, kje smo.


Kako uspešno krmariti med izzivi, ki vznikajo z retrogradnim Marsom?


1. Poiščimo konstruktivne načine izražanja jeze. Med retrogradnim Marsom se zlahka ujamemo v krog frustracij, med katerimi potlačena jeza zelo intenzivno izbruhne na površje. Vaje za prizemljitev (kot je globoko dihanje) bodo nalašč za pomoč pri ohranjanju lastnega občutka miru.

2. Z energijo retrogradnega Marsa bomo morda opazili fizične omejitve, zato poslušajmo svoje telo med tem tranzitom. Izogibajmo se fizičnim tveganjem, saj obstaja večja možnost poškodb, nesreč ali splošne izčrpanosti.

3. Mars je namenjen ukrepanju, zato bomo med njegovim gibanjem nazaj čutili, da se ne moremo premakniti naprej ali napredovati. Nikakor ne sprejemajte hitrih odločitev.

4. Med retrogradnim Marsom se počutimo manj ambiciozni kot običajno in vsa strast, ki smo jo prej čutili, se lahko nenadoma razblini. Čeprav se bomo morda počutili razočarani in nemočni, si je pomembno zapomniti, da so majhni, praktični koraki učinkovitejši od dušenja v močvirju lastnega besa.


Kaj prinaša retrogradni Mars v dvojčkih?


Dvojčka vladata komunikaciji, miselnim procesom in naši sposobnosti povezovanja z drugimi. Vladajoči planet tega znamenja je sicer Merkur, zato bi lahko energija retrogradnega Marsa v tem obdobju lahko imela prizvok retrogradnega Merkurja. Kar pomeni, da se lahko pojavijo težave s tehnologijo, zamude pri potovanjih ali pogodbah, morda pa nam bo težje razmišljati ali jasno komunicirati. Pri retrogradnem Marsu bo napredovanje pri nečem novem verjetno povzročilo napačne korake in potrebo po tem, da se na koncu vseeno vrnemo nazaj.


Ker Mars potuje "nazaj", je skoraj tako, kot da bi morali tudi mi narediti nekaj korakov nazaj in ponovno oceniti situacijo, preden gremo naprej. Prav tako se nam lahko zdi, da je naša motivacija oslabljena ali da moramo ugotoviti, od kod naše motivacije resnično prihajajo in če so usklajene s tem, kje želimo biti.


Retrogradni Mars v Dvojčkih lahko tudi poudari motivacijo za premislek o tem, kako se odločamo izražati sebe in kako komuniciramo z drugimi. Ali počnemo stvari, ker čutimo, da bi jih morali, ali ker prihajajo z mesta resnične usklajenosti?

Ker dvojčka lahko aktivirata naš notranji glas, bomo morda opazili, da ljudje več govorijo, ali pa bomo ugotovili, da moramo spregovoriti in povedati, kako se v resnici počutimo. Druga možnost je, da se pri tem zgodi ravno obratno in ugotovimo ,da ne moremo zares povedati, kako se počutimo. Namesto tega lahko čutimo željo, da gremo vase in postanemo resnicoljubni sami s seboj, preden lahko svoje notranje dileme in odločitve delimo z drugimi.


Močna Marsova energija nas lahko vznemiri in sproži ognjevita čustva, zato bodite pozorni na to. Če opazite, da ste posebno razdražljivi, poglejte vase in premislite kaj se skriva pod vsem tem. Prisluhnite, če vam notranji glas poskuša nekaj sporočiti.

Bodite radovedni in pozorni na to, kar se dogaja. V tem obdobju se zavedajte, kam namenjate svojo energijo. Vprašajte se, ali je to najboljša uporaba vaših misli?


Retrogradni Mars nagovarja, da pogledamo, preden skočimo, zato si je v tem obdobju dobro vzeti čas vzamemo za premislek. Včasih ni nič slabega v tem, da se upočasnimo ali celo ustavimo. Zato izkoristite obdobje retrogradnega Marsa prav za to in se izogibajte hitenju, čeprav boste navznoter morda celo prekipevali.

278 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page