top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMA V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

Mame, rojene v znamenju škorpijona (22. oktober - 21. november) so znane po svoji intenzivnosti, strasti in globokih čustvih, ki zaznamujejo njihovo starševsko vlogo. Otroci bodo zaznali njihovo predanost in gorečnost, ki jo vnašajo v vse, kar počnejo.


Mama škorpijon je kot magnet za svoje otroke – posebna mešanica nežnosti in občutka nadzora, navdiha in občasne resne note. Njena prisotnost lahko otrokom nudi varnost ali pa se umakne pred morebitno jezo, čeprav načeloma ne usmerja svojih čustev proti njim. Včasih je že en sam pogled dovolj, da otrok razume, kje so meje.


Otrokom nudi občutek varnosti in zvestobe ter jih vodi skozi življenje z izjemno predanostjo. Njena globoka čustva so orodje za gradnjo trajnih in poglobljenih vez s svojimi otroki. To čustveno bogastvo omogoča, da se družina poveže na globlji ravni, ustvarjajoč trdne vezi in medsebojno razumevanje. Njena čustva so globoka in kompleksna. To omogoča globlje povezovanje z otroki, saj se zaveda njihovih potreb in čustvenih odzivov. Mama škorpijoni je običajno odprta za iskrene pogovore o čustvih in jih spodbuja, da so odprti, iskreni in pošteni v svojih odnosih.


Mama škorpijon znana po svoji močni volji. Njena vztrajnost in odločnost sta lahko zgled otrokom, spodbujata jih k doseganju ciljev in premagovanju ovir. To so pomembne lekcije, ki jih lahko otroci prenesejo v svoje odraslo življenje.

Svoje otroke bo spodbujala k radovednosti, raziskovanju in razmišljanju onkraj površine. Uči jih, kako ceniti globino življenja in biti odprti za raznolikost ter kompleksnost sveta okoli njih. Spodbuja jih, da razmišljajo s svojo glavo, sprejemajo odgovornost za svoja dejanja in razvijajo notranje vodstvo.


Kljub tem pozitivnim lastnostim pa se pojavi nekaj izzivov. Njena preveč zaščitniška narava lahko vodi v prekomerno nadzorovanje, kar lahko omejuje njihovo samostojnost. Intenzivnost njenih čustev lahko privede do intenzivnih čustvenih izbruhov, ki lahko vplivajo na družinsko harmonijo. Pomembno je, da se zaveda svojih čustvenih reakcij in jih nadzoruje.


Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti?

Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page